Haberler

Show TV muhabirinin kendisini savunmak için paylaştığı görüntüler de tepki çekti

08 Şubat 2023 10:29

Kahramanmaraş'ta Habertürk yayınında yardım gelmediğini söyleyen depremzedeyi yayından alan Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Yayının özüne aykırı şekilde linç edildiğini" savunan Södekoğlu, yayının kalan kısmını da paylaşınca  günlerdir enkaz altında yardım bekleyenlere uyarılara rağmen seslendiği görüldü.

Sosyal medya kullanıcıları paylaşımlarında muhabir Södekoğlu'nun haberciliğini sorguladı. 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem felaketinde iktidara tepki gösterdiği için yurttaşın "sesini kısan" Habertürk'te yeni bir sansür vakası gerçekleşti. Bir depremzedenin "yardım gelmediğini" söylemesi üzerine muhabirin hızla uzaklaşması tepkilere neden olmuştu. 

Depremzede "hiç kimse gelmiyor" deyince... 

Enkazdan çıkarılan genç bir kadının, "Enkazdan çıktım ama annem babam ve kardeşim enkazın içinde. Kaç gündür bekliyoruz tek bir araç bile gelmiyor. Hiç kimse asla gelmiyor" sözleri üzerine röportajı yarıda bırakarak, "Evet, bunun da altını çiziyoruz. Ekipler Kahramanmaraş'ı karış karış gezmeye çalışıyorlar ama henüz ulaşılamayan noktalar var, ama ulaşacaklar" dedi.

Muhabirden açıklama

Yayın esnasındaki tutumu sosyal medyada tepkilere neden olunca Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Södekoğlu, "Enkaz altında nefes alan bir babanın sesini yayına verdik ve kurtarılması için buraya iş makinesi gelmesi gerekiyor, gelmedi, gelmeli dedik, adres verdik. Ben bunları anlatırken Buse Hanım da 'ben de enkazdan kurtuldum' dedi. Yanına gittim. Anne, babası ve kardeşi için yardım istedi. Ben de yardım gitmeyen yerlerin altını çiziyoruz dedim. Bas bas iş makinesi lazım dediğim yayının özüne aykırı şekilde linç ediliyorum. Buyrun yayının tamamını paylaşıyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Södekoğlu açıklamasının ardından yayından kesitler paylaştı. Paylaşılan kesitlerde Södekoğlu'nun Kahramanmaraş Cumhuriyet Bulvarı'nda Köker Apartmanı'nın enkazı altında kalanlara seslendiği görüldü. 

Habertürk canlı yayınında moderatör Kübra Par'ın muhabire "Bir kez daha seslenelim ama yormayalım enkaz altındaki vatandaşlarımızı" sözleri de dikkati çekti.