Haberler

Deprem Uzmanı Mühendis Dr. Menzer Pehlivan: “Sadece binaların değil, toplumun dayanıklılığını da artırmak gerekli”

Amerika’da yaşayan ve hikayesi hakkında Dream Big adlı bir film çekilen Menzer Pehlivan, mühendislik alanında kadınlara karşı olan önyargıları yıkıyor ve genç kızlara örnek oluyor

20 Şubat 2020 16:43

İnşaat Mühendisi ve Deprem Uzmanı Menzer Pehlivan, mühendis olmaya 1999 yılındaki Yalova Depremi sonrasında karar verdi. 2007’de ODTÜ’de lisans, 2009’da ise yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika’da doktorasını yapan ve çalışmaya başlayan Pehlivan, 2016 yılında Amerika’da mühendislik alanında en başarılı yeni 10 isimden biri seçilerek ve ASCE GeoInstitute’un “Engagement and Outreach” komitesi başkanlığı yaptı. Pehlivan, şu an Netflix’de gösterilen “Dream Big” adlı filmin kahramanı.

Başarılarıyla ve tüm önyargılara rağmen kendi yolunu takip edişi ile mühendislik alanında kariyer hedefleyen kızların rol modeli olan Menzer Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Mühendis Kızları 5. Buluşması için Türkiye’deydi. Buluşmada yaptığı konuşmada mühendislik öğrencisi kızların sorularını yanıtlayan Pehlivan’ı stüdyomuzda ağırladık ve kadınların mühendislik alanında karşılaştığı cinsiyetçi önyargıları, deprem çalışmalarındaki gelişmeleri ve olası bir depremde Türkiye’de en büyük eksiklik olan toplumsal dayanıklılık konusunu konuştuk.

#menzerpehlivan #hejabozyel #deprem