Haberler

Cumhuriyet gazetesi davasında cezası onananlar için CHP Milletvekili Sera Kadıgil konuştu

21 Şubat 2019 13:04

Cumhuriyet gazetesi davasında aralarında avukatların da bulunduğu yedi gazete çalışanının cezasının kesinleşmesinin ardından, 100’den fazla avukat Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde buluştu.

Cumhuriyet davasında mahkûm olanlardan yedi kişi hakkında verilen hapis cezası kesinleşmiş, ceza alanlardan altısının infaz için tekrar hapse gireceği belli olmuştu. İstinaf mahkemesince onanan karara göre; Kadri Gürsel yattığı süre göz önüne alındığında tekrar hapse girmeyecek. Güray Öz (bir yıl bir ay), Hakan Kara (bir yıl 16 gün), Mustafa Kemal Güngör (bir yıl 16 gün), Musa Kart (bir yıl 16 gün), Emre İper (yedi ay), Bülent Utku (bir yıl sekiz ay) infaz yasası gereği hapis yatacak. Dava başından beri tutuklanan meslektaşlarına destek çıkan ve dava sürecindeki tartışmalı uygulamalara tepki gösteren avukatlar, meslektaşları Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ün serbest bırakılması için düzenli aralıklarla ‘Adalet Nöbeti’ tutuyordu.

Avukatlar da bugün onama kararlarına tepki için Çağlayan Adliyesi'nde buluştu. Avukatların basın açıklamasının ardından Cumhuriyet davasında aldığı ceza şu an Yargıtay'da temyiz aşamasında olan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "O hapishaneye en tepeden başlayarak onları da sokmazsam namerdim ben. Bunların cennetine kabul edecek bir din yok artık" diye konuştu.