Akustik 24

Cihan Mürtezaoğlu Akustik24'te: "Müzisyenlerin daha çok birlik olduğu bir düzen gerekiyor"

Söz yazarı, besteci ve aranjör Mürtezaoğlu, Ayşen Güven'e yeni uzunçaları ‘Belli Olmaz’ı anlattı

16 Nisan 2021 12:20

Neredeyse her adımına imzasını attığı yeni uzunçaları ‘Belli Olmaz’ı yayınlayan söz yazarı, besteci ve aranjör Cihan Mürtezaoğlu Akustik24’te Ayşen Güven’in konuğu oldu. Sanatçı üretim sürecinden ve zaman zaman dönemin imkansızlıklarından doğan yeni deneyimlerden bahsederek "Müzisyenlerin daha çok birlik olduğu bir düzen gerekiyor" diye konuştu. 

Cihan Mürtezaoğlu, zamanı büken görsel dünyası ve tınılarıyla dinleyiciyi geçmiş müzikal deneyimleye götüren dördüncü uzunçaları ‘Belli Olmaz’ı 12 Mart’ta yayınladı. Çok yönlü müzik insanı, bu 5 şarkıdan oluşan EP’yi ‘karanlık taraftan uzaklaşma arayışı' olarak betimliyor. Bir önceki EP çalışması ‘Hafif Masal’ın ardından ‘Belli Olmaz’ ile daha dinamik ritimlere yönelen sanatçı dönemin getirdiği yeni düzenin bambaşka atmosferler ve modlar keşfetmesinde payı olduğunun altını çiziyor.

EP’ye de ismini veren ilk şarkı ‘Belli Olmaz’, video klibiyle 19 Şubat’ta yayınlanmıştı.​ Klibin hikayesini kurgulayıp yönetmenliğine de imzasını atan Cihan Mürtezaoğlu, bunun yanında EP’deki diğer tüm şarkıların söz, müzik ve düzenlemesini de üstlendi. Bu kapsamlı çalışmanın ve daha bireysel geçen yaratım döneminin bir gereklilik halinden kaynaklandığına değinen sanatçı, "Normal şartlarda yalnız üretmeyi seven biri değilim. Müzisyenlerin perspektifine ve işe dahil olan her yeni unsurun katacağı şeylere ihtiyacı olan biriyim. Ancak bu şık yalnızlık hoşuma gitti" diyerek kimi ikiliklerin yarattığı sürpriz tatminlere değindi.

Ep'deki şarkılarının çatı olarak benzer kökleri olsa da her birinin farklı tavırları olduğunu söyleyen müzisyen, “Gündeme kendimce dokunduğum şarkılar yarattım, özellikle ‘Belli Olmaz’ öyle bir şarkı” diye konuştu.

"Bu süreçten sonra müzisyenlerin daha çok birlik olduğu bir düzen gerekiyor"

Dinleyiciyle etkileşimde mesafeli bir dönemden geçerken, sanatçı çevrimiçi konser deneyimlerinden bahsederken "İnsanlara müziği bir şekilde ulaştırma fikrini sevdim" diyerek zaman ve mekanla yarışmayan müzikal performansların hoşuna giden yanlarına değiniyor.

Salgınla geçen zamanın müzisyenlik denen işin toplumdaki yeri hakkında ilk kez net bir görüntü yarattığını vurgulayan Cihan Mürtezaoğlu, "Bu süreçten sonra müzisyenlerin daha çok birlik olduğu bir düzen gerekiyor" sözleriyle halihazırda belirsizlikler silsilesi halinde ilerleyen yaşamda karşılıklı anlayış ve dayanışmayla kalıcı değişiklikler yapılabileceğini vurguluyor.

Cihan Mürtezaoğlu bu gölgeli zamanlarda üretimlerini mutlu bir sakinlikle anlatıyor. Akustik24 yayında, ister izleyin ister dinleyin!

BELLİ OLMAZ (2021 / DOKUZ SEKİZ MÜZİK)

00:00​ Belli Olmaz
02:53​ Derde İhanet Edemem
06:02​ Zaman Memuru
10:24​ Sevdanın Yükleri
13:45​ Şimdi Nerdeyim
Yönetmen: Kaan Açıkgöz
Kurgu & Kamera: Barış Uçar & Ataberk Peçil
Söz & Müzik: Cihan Mürtezaoğlu
Düzenleme: Cihan Mürtezaoğlu
Mix: Dinçer Demirci & Cihan Mürtezaoğlu
Mastering: Dinçer Demirci
Akustik Gitar, Perdesiz Gitar, Ud, Bas Gitar, Synthesizerlar, Davul Programlama: Cihan Mürtezaoğlu