Haberler

CHP’li Hakverdi: Seçmen iktidara, iktidarın sahiplerine çok büyük bir ders verdi

“Haklı bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz ama çok geç kaldı”v

23 Haziran 2019 23:10

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun yaklaşık 90 gün aradan sonra ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak, “Haklı bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz ama çok geç kaldı” yorumunda bulundu.

CHP Beyoğlu İlçe Binası’ndaki kutlamalar sırasında İstanbul’da elde edilen sonucu T24’e değerlendiren Hakverdi, şunları söyledi:

“Bir hak gaspıyla, 14 bin oyun, İstanbul seçmeninin hakkının gaspıyla yenilenen seçimde bu sefer seçmen iktidara, iktidarın sahiplerine çok büyük bir ders verdi. Seçmenin iradesine ve sandığa saygı duyulması gerektiğini, aslında demokrasiye aç olduğunu gösterdi. Bu iktidara bir uyarıydı, yapmazsanız genel seçimde de size gösteririz uyarısıydı, Türkiye nefes alsın artık, demokrasi, barış, huzur istiyoruz uyarısıydı. Umarım bu uyarıdan bütün siyasiler ders almıştır. Bugün geç kalmış ve haklı bir gururu yaşıyoruz. Her şey iyi olacak dedik, umarız ki ülkemiz en kısa sürede nefes almaya başlayacak.“