Haberler

CHP'li Erbay: Mahkeme heyeti, 'beşli çete'nin kesmek istediği zeytin ağaçlarına sığındı

"Burada büyük bir doğa talanı var"

08 Ağustos 2022 20:40

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Akbelen Ormanı'nda yapılan üçüncü bilirkişi keşfine katıldı. Erbay, bilirkişi heyetinin bölgedeki zeytin ağaçlarının gölgesine sığındığını belirterek, “Neye sığındı mahkeme heyeti biliyor musunuz? Beşli çetenin kesmek istediği zeytin ağaçlarına sığındılar. Beşli çetenin madenleri genişleterek kesmek istedikleri zeytin ağacına sığındılar” dedi.

Muğla’ın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin iki termik santrale kömür sağlamak için genişletmek istediği maden sahasında bugün üçüncü kez bilirkişi keşfi yapıldı. Madene karşı çıkan İkizköylü vatandaşlar ve çevreciler keşif sırasında eylem yaptı.

Erbay da vatandaşlara destek verdi. Erbay, keşif sırasında yaptığı açıklamada, maden şirketinin faaliyet yürüttüğü alanı gösterdi. Erbay şöyle konuştu:

"Bu alanı genişleterek yeni köyleri yok etmek istiyorlar"

“Bu beşli çete, bu alanı kömür çıkarma gerekçesiyle mahvetmiş durumda. Şimdi bu alanı genişleterek yeni köyleri yok etmek, oraları taşımak istiyorlar. Buna karşı direniş devam ediyor. Biz de şimdi mahkeme keşfi için buradayız.

Beşli çetenin avukatları burada; yöneticileri, mahkeme heyeti burada. Neye sığındı mahkeme heyeti biliyor musunuz? Beşli çetenin kesmek istediği zeytin ağaçlarına sığındılar. Beşli çetenin madenleri genişleterek kesmek istedikleri zeytin ağacına sığındılar. Zeytin ağaçlarına bu yüzden ihtiyacımız var. Gölgesine ihtiyacımız var.

"Bodrum ve Milas susuz kalacaktır"

Burada büyük bir doğa talanı var. Bu bölge, Bodrum ve Milas bölgesinin temiz su kaynaklarının olduğu bir bölge. Bu projenin hayata geçmesi sonucunda bu su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verilecektir. Bodrum ve Milas susuz kalacaktır. Biz, doğamızı talan projelerine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.” (ANKA)