Haberler

CHP'li Başarır'dan Bakan Soylu'ya: Mutlaka yargılanacak ama onu Osman Kavala davasındaki gibi bir heyet değil, adil ve namuslu hakimler yargılayacak

"Biz neden bir devr-i sabık yaratalım"

26 Mayıs 2022 10:30

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıkça söz ettiği yargılamalar söylemi hakkında, "Biz hiçbir bürokratı, milletvekilini ya da AKP içerisinde görev yapmış insanları tehdit etmiyoruz. Süleyman Soylu hakkında bile, bugün konuşmamda söyledim ona iki haberim var. Biri iyi biri kötü. Kötü haber mutlaka yargılanacak. İyi haber ise Osman Kavala'daki gibi bir heyet değil, adil ve onurlu hakimler onu yargılayacak" dedi. 

Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'ın moderatörlüğünü yaptığı "Sözüm Var" programına konuk olan Başarır, "Yargılanacaklar söylemi, AKP seçmenini kaçıracak rövanşist bir CHP geliyor izlenimi yaratır bu CHP'nin stratejik hatasıdır" diyenlere yanıt olarak, "Şunu söyleyebilirim, biz hiçbir bürokratı, milletvekilini ya da AKP içerisinde görev yapmış insanları tehdit etmiyoruz. Süleyman Soylu hakkında bile, bugün konuşmamda söyledim ona iki haberim var. Biri iyi biri kötü. Kötü haber mutlaka yargılanacak. İyi haber ise Osman Kavala'daki gibi bir heyet değil, adil ve onurlu hakimler onu yargılayacak. Bir yargılama olacaksa, bu paraların hesabı sorulacaksa ki mutlaka sorulacaktır. Ancak AKP'nin 2011'deki gibi Ergenekon benzeri mahkemeler gibi değil, bağımsız, düzgün hem bilirkişiden hem mahkemeden heyetler tarafından yapılacak. Biz neden bir devr-i sabık yaratalım" ifadelerini kullandı.