Haberler

CHP’li Başarır’dan AKP’li Gökçek’e: Sen kirlisi! Sen haramla büyümüşsün!

05 Temmuz 2024 11:00

T24 Video

TBMM’nin dünkü Genel Kurulu'nda, 'Kiralardaki Zam Sınırının Kaldırılmasının Yol Açacağı Sorunların Araştırılması' başlıklı önergenin görüşüldüğü sırada CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında, tartışma çıktı. 

AKP'li Gökçek, CHP Grup Başkanvekili Başarır’a hitaben “Suya bedava dediniz seçimlerde, suya zam yaptınız. Ulaşıma bedava dediniz, ulaşıma zam yaptınız. Öğrencilere dediniz ki ya ‘bütün öğrenciler merak etmeyin, bütün öğrenciler bedava binecek’ dediniz otobüslere zam yaptınız. Üstüne kalktınız 180 milyar TL İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni borçlandırdınız. Hiç bu konulardan çıkıp burada bahsetmiyorsunuz” dedi.

Gökçek’in ifadeleri üzerine söz alan Başarır “Senin kıymetli baban seksenliği Allah yıllarda Çocuk Esirgeme Kurumu’nda müdürdü, niye öyle bir adamı da müdür yapıp çocukları teslim ederler bilmem de! Şimdi senin babanın aldığı maaş o yıllarda 50 bin lira. Gel sen de TC’ni ver. Cumhuriyet Halk Partisi grubu da TC’lerini kimlik bilgilerini versin. Yedi sülalemizin mal varılığını araştıralım, gel araştıralım. Eğer bu gruptan bir tane hesabını veremeyen birisi çıkarsa ben milletvekilliğinden istifa ederim. Hepsini şerefine, namusuna kefilim. Sen verebilir misin? Bir kez daha söylüyorum, o giydiğin ceketin, kravatın, elindeki telefonun, o kanalda her gün iftira attırdığın o televizyonun, hesabını veremezsin. Veremezsin. Sen kirlisin! Sen haramla büyümüşsün! Burana kadar pisliğe batmışsın! Ekrem Bey'e laf atıyorsun! Sen çık, babanın, senin kardeşlerin mal varlığın hesabını ver. Bak TC’mizi veriyoruz, haydi sen de ver, haydi ver, gel ver hadi. Veremezsin” dedi.

Tartışmaların sürmesi üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime 30 dakika ara verdi.

TIKLAYIN - Meclis'te "yolsuzluk" tartışması | Başarır'dan Gökçek'e: Osman, maşallah 5 bin tane dairen var