Haberler

CHP'li Ağbaba: Nebati'nin 27 Aralık'ta “bir uyuyun 6 ay sonra uyanın” dediği gün geldi, çattı; şimdi uyanma zamanı

27 Haziran 2022 17:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hazine ve Maliya Bakanı Nureddin Nebati'nin altı ay önce katıldığı A Haber yayınında söylediği "Bir uyuyun, altı ay sonra uyanın Türkiye’de. Çok farklı noktalara gideceğiz” sözlerini hatırlatarak "Nebati'nin 27 Aralık'ta “bir uyuyun 6 ay sonra uyanın” dediği gün geldi, çattı. O gün 11,40 TL olan dolar, birkaç ayda 18 TL'ye yaklaştı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, altı ay önce (27 Aralık 2022) katıldığı A Haber yayınında yeni ekonomik paketleri anlatırken, “Hani hep hayal edersiniz ya, şöyle, ‘bir uyusam da 6 ay sonra uyansam’ diye. Bir uyuyun, 6 ay sonra uyanın Türkiye’de. Çok farklı noktalara gideceğiz” ifadelerini kullanmıştı. CHP'li Veli Ağbaba, Nebati'nin o sözlerini Twitter hesabından videolu paylaşım yaparak hatırlattı. 

"O gün geldi, çattı"

Nebati’nin o sözlerini yeniden gündeme getiren Ağbaba, paylaşımına şu notu düştü:

"Nebati'nin 27 Aralık'ta “bir uyuyun 6 ay sonra uyanın” dediği gün geldi, çattı. O gün 11,40 TL olan dolar, birkaç ayda 18 TL'ye yaklaştı. "Hazineye yük olmayacak” dediği kur korumalı mevduat Hazine’ye 21 milyar TL yük getirdi."

Bakan Nebati'nin, akaryakıt fiyatlarına neden indirim yapılmadığını açıklarken salgının bittiğini ve ekonominin büyümeye devam ettiğini söylemesi de gündem olmuştu. Akaryakıta neden indirim yapılmadığını Bakan Nebati,  "Salgın bitti mi bitti, ekonomi canlı mı canlı; çift haneli rakamlara gidiyoruz. İhracat patlama yapmış" diye açıklamıştı.

TRT yayınında ise yeni ekonomik modelle ilgili açıklamalarda bulunan Nebati, TRT spikeri ile ilginç bir diyaloğa imza atarak spikere, "Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" demişti.

,