Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı: Rehavete kapılmadan sandığa gideceğiz ve attığımız oyun aynı şekilde çıkması için sayımda olacağız

21 Haziran 2019 15:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 23 Haziran seçimleri öncesinde seçmenlere gönderdiği mesajda 'rehavete kapılmama' çağrısı yaptı.
 
 
Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verenlere, son dönemde yayınlanan ve İmamoğlu'nu önde gösteren anketlere bakarak hareket etmemeleri tavsiyesinde bulunan Salıcı, şunları söyledi:
 
"Biz siyasetimizi anketlerin sonuçlarına göre değerlendirmiyoruz. Anket firmaları kendi araştırmalarını yapıyorlar, kamuoyuyla paylaşıyorlar; buna bir itirazımız yok tabii ki. Ama seçim ankette değil sandıkta kazanılır. Dolayısıyla, ‘Aaa sonuçlar çok iyi gözüküyormuş, o zaman ben İstanbul’a gitmeyeyim’ ya da ‘Ben oy versem ne olur, zaten seçim kazanılıyor’ rehaveti seçimi kaybettir. Rehavete ihtiyacımız yok, bizim Türkiye’nin umut kapısını açmaya ihtiyacımız var. Onun için, anketler ne söylerse söylesin… 31 Mart’tan önce de CHP seçimi kazanamaz diyordu anketler; dolayısıyla anketlere değil sandıkta vatandaşın vereceği bir tek oya bakarak, onun hesabını yaparak ve o oylardan herhangi birinin zayi olmamasını sağlayarak, o oyun sandığa girdiği gibi çıkmasını sağlayarak seçim kazanılır. O yüzden de tüm vatandaşlarımız bu konuda uyanık olsunlar, hiçbir şekilde rehavete kapılmasınlar ve gelsinler, oylarını kullansınlar, sonrasında da sandıklara nezaret etme haklarını da kullansınlar."