Haberler

Çekmeköy'de polis ile vatandaşlar arasında park gerginliği: "Hırsızları koruyorsunuz!"

Kaftancıoğlu: Giderayak park dahil kalmış bütün yeşil alanları ranta çevirmeye kalkıyorlar

08 Haziran 2022 10:20

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açtı. Vatandaşların tepkisiyle dün durdurulan yıkım, bu sabah saat 05.00'da AKP'li belediyenin iş makinalarını yeniden getirmesi ile yeniden başladı. 

Duruma tepki gösteren vatandaşlar,  kendilerine engel olan polislere tepki göstererek "Hırsızları koruyorsunuz" dedi. Bir vatandaş da yıkım için gelen ekiplere seslenerek "Senin çocuğun da oynamayacak mı bu parkta?" diye sordu. 

İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin en büyük ikinci parkı olduğu belirtilen park alanı yapılaşmaya açılmıştı. Mahalle sakinlerinin direnişi sonrası dün durdurulan yıkım bu sabah saatlerinde  tekrar başladı. 

Kaftancıoğlu: Giderayak bütün yeşil alanları ranta çevirmeye kalkıyorlar

Aynı zamanda deprem toplanma alanı olan parkta yaşanan gerginliğe ilişkin bir açıklama da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından geçen yıl aynı parkta yıkıma karşı yapılan eylemin görüntülerini paylaşarak "Bu parka iş makinalarını soktular bugün! Giderayak park dahil kalmış bütün yeşil alanları ranta çevirmeye kalkıyorlar hala O parka o akaryakıt istasyonunu inatla yapmaya kalkarsanız eğer, gittiğiniz gün o istasyonu oradan kaldırıp yeniden park yapmazsak eğer sizin gibi olalım!" dedi. 

Birgün'de yer alan habere göre ise  AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, yurttaşların itirazına rağmen parkta iş makinelerinin çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Söz konusu alana kapalı pazar yeri yapıyoruz. Mahalle aralarındaki pazarları kaldırıyoruz. İşin ihalesini yaptık. Firmaya yer teslimini yaptık" dedi.