Haberler

Çavuşoğlu "Şam ve muhalefet anlaşmalı" dedi, Türkiye denetimindeki Suriye bölgelerinde bayrak yakıldı, TSK araçları taşlandı

12 Ağustos 2022 11:02

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'de Şam ve muhalefetin anlaşması gerektiğini söylemesinin ardından Suriye'nin farklı muhalif gruplar tarafından kontrol edilen Kuzey Batı bölgelerinde Türkiye karşıtı protestolar başladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sokaklara yerleştirilen Türk bayraklarının yakıldığı, Şahinbey Millet Bahçesi önünde protesto düzenlendiği ve TSK'ya ait araçlara taş atıldığı görüldü. Eylemlerin Azez ve Cerablus'ta yoğunlaştığı belirtildi. 

Öte yandan bir grup protestocunun bir askeri karargah önünde toplanarak Türkiye karşıtı sloganlar attığı görüldü.

AKP'den ilk tepki

AKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Şamil Tayyar, Suriye'de yaşanan olaylar hakkında "Suriye Milli Ordusu, hadsizlerden hesap sorulacağını açıklasa da Azez’de Türk bayrağının yakılması, askeri karargaha saldırılması, parkların tahrip edilmesi hafife alınamaz. Bu aşağılık eylemin bedeli, bu provokatör alçaklara misliyle ödetilmelidir" dedi.

Çavuşoğlu ne demişti?

13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışında yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruyu, "Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor” şeklinde yanıtlamıştı.

TIKLAYIN | Bakan Çavuşoğlu: Putin ve Rus yetkililer 'sizi rejim ile görüştürelim' dediler

Video kaynakları: HolyPolitic, İbrahim Haskoloğlu,