Haberler

Bülent Arınç'tan 'askeri öğrenciler' yanıtı: Elbette fazlasıyla haksızlığa uğrayan vardır

05 Temmuz 2022 11:05

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucusu Bülent Arınç'a, katıldığı panelde tutukluluğu devam eden askeri öğrencilerle ilgili düşünceleri soruldu. Arınç, bu soruyu “Elbette fazlasıyla haksızlığa uğrayan vardır” diyerek cevapladı.

Askeri öğrenci olan oğlu 6 yıl tutuklu kaldıktan sonra Haziran’da serbest kalan Melek Çetinkaya, “Olağanüstü Hal Hukuku” panelinde konuşma yapan Bülent Arınç’a tutukluluğu devam eden askeri öğrenciler ve erlerle ilgili soru sordu.

"Elbette fazlasıyla haksızlığa uğrayan vardır"

Serbestiyet'te yer alan habere göre Çetinkaya, Arınç'a "250 askeri öğrenci ve 100 er müebbet aldılar, şuan cezaevindeler. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" diye sordu.

Arınç, bu soruya şu sözlerle yanıt verdi:

“Çok samimi olarak söyleyeyim, ben 15 Temmuz’dan sonra helikopterleri, tankları, ateş edenleri, talimat verenleri görünce, ‘bu işin sivil tarafında olacağım’ diye söz verdim. Yani sizden özür dileyerek söylüyorum, bu bir tercihtir. Sizin söyledikleriniz, erler, öğrenciler onlar da nihayet bir askeri grubun içindedir. Peki onlardan haksızlığa uğrayan yok mudur? Elbette vardır, hem de fazlasıyla vardır.”