Haberler

Fatih Portakal’dan Buket Aydın’a: Habercilikte rezillik

Kanal D, tanzim satışlarıyla ilgili haberini bazı noktaları keserek sundu

15 Şubat 2019 09:51

Kanal D Ana Haber, geçen gün yayınladığı tanzim satışlarıyla ilgili haberinde üreticilerle yaptığı röportajları belli bir noktadan kesip birleştirerek haberleştirdi.

Kanal D, haberi, "Üreci 'tanzim'den memnun" başlığıyla verirken, üreticilerin konuşmasını belli bir noktadan sonra keserek, yapılan eleştirilere yer vermedi.

Bu tavır sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki topladı. FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal da bu tavra tepki göstererek Twitter hesabından, “Habercilikte rezillik” ifadelerini paylaştı.

Portakal’ın paylaşımına Kanal D Ana Haber sunucusu Buket Aydın’dan açıklama geldi. Buket Aydın, Fatih Portakal’ı sert bir dille eleştirirken, çiftçinin eleştiri içeren sözlerinin neden yayınlanmadığına dair bir konuşma yapmadı.

Haberde sözlerinin tamamı aktarılmayan üretici Ramazan Özbek ise sosyal medya hesabından isyan etti.

"Yandaş medya olayı saptırmıştır burada yandaş medya çılgınlığı yavşaklığı vardır yazık lan emeklerimize Allah belanızı versin lan" diye yazan Özbek röportajdan bölümleri kendi profilinde yayınladı.

Öte yandan Kanal D’nin yayınladığı haberde “Tanzim satışlarından çok memnunuz” diyen Mustafa Bahar’ın üretici olmadığı komisyoncu ve hafriyat sektöründe çalıştığı anlaşıldı. Üstelik Bahar’ın AKP Kaş İlçe Yönetimi’nde olduğu ortaya çıktı.

Odatv’nin aktardığına göre Bahar’ın sosyal medya hesabında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “P.şt” dediği paylaşımları bulunuyor. Bahar’ın AKP mitinginden fotoğrafları da sosyal medya hesabında yer alıyor.