Haberler

Bilal Erdoğan ABD’deki 261 bin dolarlık evini zararına sattı, CHP’li Özcan, “Yaptırımlardan çekinmiş olabilirler” dedi

19 Kasım 2019 13:56

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ABD’de aldığı evi zararına sattığını söyledi.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına katılan Özcan, Bilal Erdoğan’ın ABD’de aldığı evi satma kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olabileceğini ve ‘Rıza Zarrab davası nedeniyle olası yaptırım kararından çekinildiği için’ alınmış olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, 2005 yılında ABD’de 261 bin 900 dolara ev aldığını ve bu evi bu yılın Şubat ayında 71 bin 600 dolar zararla sattığını söyleyen Özcan, ABD’de yaşanan "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve ailesinin mal varlığının soruşturulması" tartışmalarını hatırlattı. “Ülke liderlerinin yakınlarının mal varlıklarının araştırılması, dondurulması, onlara yakın iş adamlarının bile mal varlıklarının dondurulması zaten Amerikan devlet sisteminde var olan bir şey" diyen Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptırımlardan çekindiği için böyle bir karar almış olabileceğini söyledi.

Özcan, ‘Belki Tayyip Bey, Halkbank sürecinde geçmişte başka ülkelere de yapılan benzeri yaptırımların kendisine ve ailesine de yapılacağını öngörmüş olabilir ve bundan çekinmiş olabilir” diye konuştu.