Haberler

Başka ülkenin bakanına "ben sokağa çıkabiliyorum, siz çıkamıyorsunuz" diyen Bakan Nebati'den mesaj veren paylaşım

Bakan Nebati, Ümraniye'de katıldığı bir etkinlik ile esnaf ziyaretlerine ilişkin görüntüleri paylaştı

11 Ağustos 2022 12:04

Katıldığı bir televizyon programında "Yabancı bir bakana 'ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz %10'la çıkamıyorsunuz' dedim" ifadelerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından, sokakta halkla buluştuğu bir video paylaştı. 

Ümraniye'de katıldığı bir etkinlik ile esnaf ziyaretlerine ilişkin görüntülerin yer aldığı videoyu paylaşan Bakan Nebati, videoya "Ümraniye'de milletimizle bir araya gelerek hasret giderdik. İstanbul bir başka güzel, Ümraniye bir başka güzel. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler Ümraniye" notunu düştü.

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz hafta A Haber ve A Para ortak yayınında konuşan Bakan Nebati, burada ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar sırasında, yüksek enflasyona ilişkin başka ülkelerle kıyaslamalar yaparak "Yabancı bir bakanla konuşuyordum, bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ona 'ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz %10'la çıkamıyorsunuz' dedim" ifadelerini kullandı. 

Bakan Nebati'nin bu sözleri sosyal medyada tepkiye neden olurken aynı zamanda ekonomi yönetiminin yüksek enflasyonu normalleştirmeye çalıştığı eleştirilerine de neden olmuştu.

TIKLAYIN - Bakan Nebati: Bir ülkenin bakanı 'Enflasyonunuz çok yüksek' dedi; ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'la çıkamıyorsunuz' dedim