Haberler

Başakşehir'de hamile öğretmene ve güvenlik görevlisine saldırı anları kamerada

18 Aralık 2023 17:44

T24 Video

İstanbul Başakşehir'de zorla okul binasına girmeye çalışan veli, hamile bir öğretmene saldırdığı, olaya müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisini de darbettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Şahintepe Mahallesi'nde bulunan Hacı Ali Osman Gül İlkokulu'nda gerçekleşen olay, 13 Aralık Çarşamba günü saat 08.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, veli Mezher Ö. çocuğunu sınıfa kadar bırakmak istedi. İzin verilmeyince okul binasına zorla girmeye çalıştı. Mezher Ö., hamile öğretmen Esin Ç.'ye sınıfta öğrencilerinin önünde hakaretler savurarak saldırdı. Ardından da olaya müdahale etmeye çalışan güvenlik görevlisi Rıfkı Ç.'ye yumruk atarak burnunu kırdı. Öğretmen Esin Ç.'nin olay yerinde kısa süreli baygınlık ve şok geçirdiği öğrenilirken güvenlik görevlisi Rıfkı Ç.’nin de hastaneye giderek tedavi gördüğü bildirildi.

Öğretmen ve güvenlik görevlisinin polis merkezine giderek şikayetçi olduğu olay anları okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yaşananlar ardından Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi, eğitim çalışanlarının katılımı ile okul önünde basın açıklaması yaptı. 

“Cehalete dayanan şiddeti bir an önce ortadan kaldırmalıyız"

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mükremin Köse, "Eğitimcilere yönelik her saldırı aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan şiddeti bir an önce ortadan kaldırmalıyız. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erinceye, karanlık, şuursuzluk son buluncaya kadar herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum. Biz bilginin gücünün, cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin, şiddete esir olmasına hep birlikte karşı durmalıyız" dedi. (DHA)