Haberler

Balat'ta bir kadını önce takip sonra taciz etti; olay yerinden kaçan şahsı arama çalışmaları sürüyor

16 Aralık 2019 11:15

İstanbul Balat'ta kimliği belirsiz bir kişi, iş yerine yürüyen bir kadını takip ederek taciz etti. Şüphelinin, kadını takip ettiği anlar okulun güvenlik kamerasına kaydedildi.

Olay, dün (15 Aralık) sabah saatlerinde Balat Mahallesi Tevkii Cafer Mektebi Sokak'ta yaşandı. Alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz bir kişi Balat'taki iş yerine yürüyen S. K.'yi takip etmeye başladı. Kadına yavaşça yaklaşan şüpheli, kimsenin olmadığı sırada, kadını taciz etti. Korkut'un çığlıklarını duyan mahalle sakinleri evlerinden çıkarak, kadının yardımına koştu. Şüpheli kişi, mahallelinin dışarı çıkmasıyla koşarak kaçmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Korkut'un kimliği belirsiz şüpheliden şikayetçi olduğu öğrenildi. Polis şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı.

Sosyal medya hesabından tacizi duyuran kadın şu ifadeleri kullandı: 

"Ne yazık ki başıma geldi. 15.12.2019 pazar sabahı 08.50 sularında Balat’taki işime giderken sokakta cinsel saldırıya uğradım. Arkamdan geldiğini fark etmediğim bir şahıs beni sıkıştırıp zorla öptü. Neye uğradığımı şaşırdım. Çığlıklarımla sokağı ayağa kaldırdım. Şahıs geldiği yönden koşarak kaçtı. Bir süre kovaladım. Mahalle sakinleri de koşturdu peşinden ancak gözden kaybettik. Polise şikayette bulundum. Olayın yaşandığı sokaktaki liseden kamera görüntülerini polis eşiliğinde aldık.
 
 
Görüldüğü gibi adam planlı bir şekilde arkamdan hazırlık yaparak geliyor. Beni ne kadar takip etti bilmiyorum. Sokakta gündüz saati yürüyemeyecek hale getiren ve özgürlüğümü kısıtlayan, cinsel saldırıda bulunan bu şahıs inşallah kısa sürede yakalanır."