Haberler

Babacan: Rusya’dan gelecek-gelmeyecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke, yazıklar olsun

10 Ağustos 2022 12:06

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Son 3-4 gündür, ‘Rusya’dan 2 milyar dolar geldi mi, gelmedi mi’, ülke bunun tartışmasını yaşıyor. İnanın, hicap duyuyorum. Zamanında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, 11 yıl ekonomisinin başında olan bir arkadaşınız olarak hicap duyuyorum. Rusya’dan gelecek-gelmeyecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke, yazıklar olsun. Biz, buna layık değiliz. Bu ülke, böyle bir yönetime layık değil” dedi.

Ali Babacan, dün Uşak’ta partisinin il başkanlığı binasının açılışında konuştu.

"3-5 milyar dolar için milletin ayağına git, yazık günah"

Babacan, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu ülkenin itibarı, ancak dış politikada sağlam bir çizgide durmakla, ancak ve ancak ekonominin güçlü olmasıyla olur. Sen kimseye sormadan bu ülkenin bizim dönemde birikmiş olan döviz rezervini arka kapıdan gizli saklı boşalt, ondan sonra 3-5 milyar dolar için milletin ayağına git. Yazık günah. Niye bunu gizli saklı yapıyorsun? Niye açık açık yapmıyorsun?

Son 3-4 gündür, ‘Rusya’dan 2 milyar dolar geldi mi, gelmedi mi’, ülke bunun tartışmasını yaşıyor. İnanın, hicap duyuyorum. Zamanında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, 11 yıl ekonomisinin başında olan bir arkadaşınız olarak hicap duyuyorum. Rusya’dan gelecek-gelmeyecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke, yazıklar olsun. Biz, buna layık değiliz. Bu ülke, böyle bir yönetime layık değil.

"En geç bir ayda bütün kurumları ayağa kaldıracağız"

Türkiye’de tekrar güven ortamını sağlayacağız. En geç bir ayda bütün kurumları ayağa kaldıracağız. Merkez Bankası’ymış, TÜİK’miş, ÖSYM’ymiş, bütün çöken kurumları bir ayda ayağa kaldıracağız. İnanın çok kolay."