Haberler

Ayvalık’ta Atatürk heykeline saldırı: Vatandaşlar müdahale etti; polis gözaltına aldı

08 Ekim 2024 13:46

T24 Video

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kimliği belirsiz bir adam Atatürk Anıtı'na balyozla saldırdı. Anıta elindeki balyozla vuran adamı gören çevredeki vatandaşlar şahsa müdahale ederek engellendi. Çevredekilerin ellerindeki süpürge ve çöp kovalarıyla müdahale ettiği saldırgan büstten indirildi. Saldırgan, ihbar üzerine olay yerine gelen polis tarafından  gözaltına alındı.

“‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaşananlar ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: 

"Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımızın nişanesi ve Ayvalık’ımızın simgesi olan Atatürk Anıtı’na zarar vermek amacıyla alçakça bir eylem gerçekleştirilmiştir. 

Atatürk Anıtı, Ayvalık halkının büyük kurtarıcısına karşı beslediği minnet duygusunun abidesidir ve hiçbir Ayvalıklı bu hain eylem karşısında tepkisiz kalmayacağını bugün orada tüm hain ve meczuplara göstermiştir. 

Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet."