Spor

Avusturya maçındaki kurtarışıyla turnuvaya adını yazdıran Mert Günok'un Sunay Akın'la yaptığı sohbet yeniden gündem oldu

06 Temmuz 2024 13:29

T24 Video

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Avusturya'yı Merih Demiral'in golleriyle 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı, adını çeyrek finale yazdırdı. Mert Günok'un 90+4'te yaptığı kurtarış maça damgasını vurdu. Tecrübeli kaleci Baumgartner'in yerden seken kafa vuruşunu çizgi üstünde kurtardı. O esnada TRT spikeri Özkan Öztürk'ün "Ahtapot musun, örümcek misin, harikasın Mert" sözleri yaşananların özeti olmuştu.

4 yıl önce katıldığı Sunay Akın ile İşte O Çocuk programında yağmurlu havalarda daha iyi kurtarışlar yaptığını söyleyen Mert Günok, 4 yıl sonra yağmurlu, EURO 2024 Türkiye-Avusturya maçında kritik bir kurtarışa imza attı.

Sunay Akın'ın "yağmurlu maçlarda ne hissediyorsun?" sorusuna Mert "Kuru sahadansa ıslak sahayı tercih ederim çünkü ıslak sahada topun nasıl geleceğini tahmin edebiliyorsunuz, defansın arkasına atılan top yere sektiği an bana daha hızlı gelecektir. Ona göre kendimi daha iyi ayarlıyorum. Atılan bir şut sektiği zaman o kayma hızını hesaplayabiliyorum ama kuru sahada bu belli olmuyor" ifadelerini kullandı.

Berlin'de oynanacak çeyrek final maçında ay yıldızlı takımın rakibi Hollanda olacak.