Haberler

Kadın avukat kocasından şiddet gördü; savcılık 'ikna' edildikten sonra kolluk gönderdi

26 Ağustos 2019 16:23

Sivas’ta bir kadın avukat, kocası tarafından çocuğunun gözleri önünde şiddete maruz kaldı. 

Kardeşler Mahallesi’nde 25 Ağustos'ta yaşanan olayda, 2 çocuk annesi Tuba H. ve eşi A.H., henüz bilinmeyen sebeple tartıştı. Tartışmanın ardından A.H. eşini 10 yaşındaki çocuğunun önünde darp etti. Vücuduna ve yüzüne aldığı darbelerle yaralanan avukat Tuba H., kaldırıldığı hastanedeki ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tuba H.’nin elmacık kemiğinde kırıklar olduğu öğrenildi. Olayın ardında kaçan A.H. ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Sivas Barosu olayı kınadı 

Olayla ilgili açıklama yapan Sivas Barosu Başkanı Hacı Yılmaz Demir, avukat T.H.’nin uzun süredir kocasından şiddet gördüğünü ifade ederek, “Olayın baromuza ihbar edilmesinin ardından başsavcılığımız ile bir görüşme yaptık. Başsavcımız 'konunun hassasiyetinin farkında olduğunu ancak olayın ne derece vahim durumda olduğunu bilemediklerini, sıradan bir soruşturma dosyası olduğunu' düşündüklerini söyledi. Biz akabinde meslektaşımızın uzun yıllardır söz konusu şiddet olayına maruz kaldığının izahını yaptık. Başsavcımız gecenin geç saatlerinde ilgili kolluğa ve nöbetçi savcımıza talimatı verdi” dedi. 

Kadın cinayetlerini önlemek amacıyla imzalanan 'İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili konuşan Demir, "Yazılı hukuk kurallarının sadece kanunlarda yazılı olması yetmiyor, bunların takipçisi olmak bizim en asli görevimizdir" dedi.