Haberler

Antalya Doğa Koleji velileri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylemde: Nakil istemiyoruz; bu durumun sorumlusu biz değiliz

Veliler, Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek için başvuruda bulundu

13 Aralık 2019 13:57

Antalya'da, bir süredir maaşlarını alamadıkları nedeniyle öğretmenlerinin derse girmediği Doğa Koleji'nde çocukları okuyan veliler, dilekçe verdikleri Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde basın açıklaması yaptı ve İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek için başvuruda bulundu. Veliler, taleplerini, "Başka okullara nakil istemiyoruz, eğitime kendi okulumuzda devam etmek istiyoruz, okullarımızın doğal gaz, elektrik, su, yemek, internet, temizlik hizmetleri aksatılmamasını istiyoruz, özel okullarda öğrencisi olan olmayan tüm velilerin desteklerini bekliyoruz" olarak sıraladı. 

Velilerin bina önünde yaptığı açıklamada, "Bu durumun sorumlusu, üzerine titrediğimiz çocuklarımız değildir. Kendi giderlerimizden artırarak çocuklarımızı özel okula gönderen biz veliler de değiliz. Bu durumun sorumlusu bütün fedakarlıklarıyla aylardır ücret almadan çalışan ve tükenme noktasına gelen sevgili öğretmenlerimiz de değildir. Nakil değil, eğitime kendi okullarımızda devam etmeliyiz. Okulların doğal gaz, elektrik, su, yemek, internet, temizlik hizmetleri aksatılmamalıdır. Öğretmenlerimizin ve tüm çalışanların ücretleri ödenmelidir. Başka özel okullarda benzer durumların yaşanmaması için özel okullar yönetmeliği değiştirilerek teminat altına alınmalıdır. Özel okullarda öğrencisi olan ya da olmayan tüm velilerimizin destek ve dayanışmasını bekliyoruz" denildi. 

Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçelerle başvuran veliler İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek için başvuruda bulundular.

TIKLAYIN - Doğa Koleji olayı: AKP ve özel okullar el ele fırsat eşitliğini nasıl bozdu?

TIKLAYIN - Doğa Koleji velilerinden İl Milli Eğitim'e dilekçe: Öğretmenlerin hakları ödensin, çocuklarımız başka okullara nakledilmesin