Spor

Ali Koç’tan şok suçlama: Aziz Yıldırım’ın örgüt lideri hakkında çelişkili açıklamaları var!

27 Mayıs 2024 22:52

T24 Video

Gelecek ay yapılacak seçimde yeni başkanını seçecek Fenerbahçe'de Ali Koç, başkanlık için yarışacağı Aziz Yıldırım hakkında, "Aziz başkanın örgüt lideri hakkında çelişkili açıklamaları var 2013'ten sonra. Ama bak benim çizgim hep aynı. Doğru veya yanlış. Bir öyle bir böyle gitmiyorum" diye konuştu.

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, gelecek ay yeni başkanını seçecek, Ali Koç ile Aziz Yıldırım başkanlık için yarışacak.

"Benim çizgim hep aynı"

Mevcut başkan Koç, seçime sayılı günler kala Yıldırım'ı hedef alan açıklamalara imza attı. Koç, "Aziz başkanın örgüt lideri hakkında çelişkili açıklamaları var 2013'den sonra. Ama bak benim çizgim hep aynı. Doğru veya yanlış. Bir öyle bir böyle gitmiyorum" diye konuştu.

"O eski günlere çağrışım yapılıyor"

Koç ayrıca "Hayatta aptallar ve ölüler değişmez. Hepimiz değişiriz, bazen iyiye bazen kötüye. Son dönemde duyduklarımız, 'Şampiyon yapmaya geliyorum. Para, borç önemli değil' gibi şeyler... Birden tüylerim diken diken oldu, o eski günlere çağrışım yapılıyor. Bizim korkumuz, bu kulübün 6 sene önce geldiği noktaya geri dönmesi. Bu yüzden bu mücadeleye girmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Aziz Yıldırım, 'şike ve teşvik primi' suçlamasıyla açılan davada beraat etmişti

3 Temmuz 2011'de yapılan operasyonla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün yöneticileri Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi isimler tutuklanmıştı.

2016 yılında açılan 'Şikede Kumpas' davasıyla FETÖ üyelerine binlerce yıllık cezalar verildi. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'a “örgüt kurmak” suçundan 2 yıl 6 hapis cezası verilmişti. Yıldırım, ayrıca “şike ve teşvik” suçundan 3 yıl 9 ay ceza alarak hapis yatmıştı.

Yıldırım, Ekşioğlu ve Mosturoğlu ise 'şike ve teşvik primi' suçlamasıyla açılan davada beraat etti. Yargıtay, 2021 yılının son günlerinde, 27 Aralık 2021 tarihinde verdiği kararla eski Fenerbahçe Başkanı ve yöneticileri hakkında verilen beraat kararını onamıştı.

Yıldırım'dan Koç'a: Bizi rakip olarak görmenin tek şartı var, hapse gireceksin

Beraatinin ardından Fenerbahçe'de 2021 yılında yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi konuşan Yıldırım, "Bizi rakibin olarak görme. Bizi düşman olarak görme. Bizi içinden at. Biz Fenerbahçe’nin kendisiyiz. Bizi rakip olarak görmenin tek şartı var. 20 yıl başkan olacaksın. Şampiyonluklar kazanacaksın. Stat yapacaksın. Tesisler yapacaksın. Gözümün üstünde kaşım var demeyeceksin. Hapse gireceksin" sözleriyle Ali Koç’a seslenmişti.