Haberler

Akşener: Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var, bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor

10 Ağustos 2022 17:32

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde elektrik dağıtım şirketlerine ilişkin “Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var. Bu derdi önümüze alacağız ve bir çözüm üreteceğiz. Bu iletim şirketlerinin meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor ve bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde bir kahvehanede yurttaşlarla buluştu.

Akşener, yurttaşlara öncelikle şu sözlerle seslendi:

"Her türlü iftiraya, haksızlığa, çirkinliğe anlatamayacağım derecede pisliklere rağmen biz o tuzağa düşmemeye kararlıyız ve bu gerçek dertleri, üzüntüleri ve olması gereken gerçek çözümleri üretmeye, sizi dinlemeye devam edeceğiz. Bu çerçeve içerisinde Niğde’nin belde ve ilçelerini geziyorum bu vesileyle karşınızdayım.

"Bu derdi önümüze alacağız ve bir çözüm üreteceğiz"

Benim Niğde’de gördüğüm çiftçinin elektrik borcunu Güneydoğu’da öylesine görmedim. Tek tek gezdiğim için biliyorum. 113 bin lira bir ayda elektrik parası gelmiş fatura gördüm, fotoğraflarını çektik. 60 bin liralık fatura geldiğini gördüm bir ayda, günahtır, nasıl ödeyecek? ‘Buğdayımdan fazla’ diyor bir aylık. Üç ayda 180 bin lira para ödeyecek çiftçi gördüm. Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var. Bu derdi önümüze alacağız ve bir çözüm üreteceğiz.

Bu iletim şirketlerinin meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor ve bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor. İkincisi sulama meselesi o kadar derine indi ki siz pompalar sebebiyle bu elektriği ödüyorsunuz. Sulamaya dair bir çözüm üretmemiz lazım. Onu nasıl üreteceğiz; yarım kalmış bütün göletler tamamlanacak, derin kuyulardan pompayla su çıkarmak mecburiyetinde kalmadan sulama meselesini çözmemiz lazım. Bunu hazırladık, sunduk paylaşıyoruz, onlar yapmadığı zaman biz gelince yapacağız. Niğde’nin güneşine bakın, ne için güneş enerjisi üzerinden gidilmez."