Haberler

Akşener'e dert yanan vatandaş: Oğlum ziraat mühendisi ama hamallık ediyor

"Böyle bir Cumhuriyette kızlarımı okuttum ama maalesef meslek sahibi yapamadım"

19 Ağustos 2022 20:44

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Küçükçekmece Cennet Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti. Esnaf ekonomi ve hayat pahalılığından şikâyet ederken, Akşener'e kayınvalidesiyle birlikte dert yanan genç kadın ise gözyaşlarını tutamadı. Yaşlı kadın ise "Oğlum ziraat mühendisi ama hamallık ediyor" dedi.

Akşener'i esnaf ziyareti için geldiği Küçükçekmece'de partililer karşıladı. Akşener'in ziyaret ettiği esnaf ekonomiden şikayetçi oldu ve geçinemediklerini söyledi. Akşener de esnafa "Allah yardımcımız olsun inşallah düzelecek. Sizin kararınız, siz değiştireceksiniz" dedi.

Akşener, yaşlı bir kadın ve gelini ile bir süre sohbet etti. Balıkesir’de bir oğluyla birlikte yaşadığını emekli maaşı ile geçinmeye çalıştığını söyleyen yaşlı kadın, İstanbul'da yaşayan diğer oğlunu ziyaret etmeye geldiğini söyledi. 4 oğlu olduğunu hepsinin de şu an işsiz olduğunu anlatan yaşlı kadın, birlikte yaşadığı oğlunun daha önce İstanbul'da sigortalı çalıştığını ancak geçinemediği için ve daha ucuz olacağı ve kira parası ödemeyeceği için Balıkesir'e kendisinin yanına taşıdığını anlattı. Yaşlı kadın, ziraat mühendisi olan oğlunun ise iş bulamadığı için hamallık yaptığını dile getirdi.

Akşener ile yaşlı kadın ve daha sonra onlara katılan gelini olan genç kadın ile arasında gelişen diyalog şöyle:

"Akşener: Oğlun ziraat mühendisi ve hamallık yapıyor öyle mi? Abla adın ne senin?

Yaşlı kadın: Leyla adım.

Akşener: Gelin, neredesin? Sen misin? Gel kızım.

Yaşlı Kadın: Ev işine gidiyor gelinim.

Akşener: (Geline) Sen nerelisin?

Genç kadın: Ben Karslıyım. Eşim üniversite mezunu Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunu. Eşim iş bulamadı. Şimdi bir fabrikada çalışıyor. İki kızım var. İki kızım da hemşirelik yaptı. KPSS’ye giremediler. Sağlık meslek lisesini bitirdiler. Küçük kızım iş bulamadı. Yeni yasa çıktı. Hemşire yardımcısı.  

Akşener: Senin tahsilin ne?

Genç kadın: Ben ilkokul mezunuyum. Evlere temizliğe gidiyorum. Böyle bir Cumhuriyette kızlarımı okuttum ama maalesef meslek sahibi yapamadım. İstiyorum çocuklarım güzel yerlerde olsun.

Akşener: Şimdi ben buradan ayrılıyorum. Bu kızımız sizinle kalacak iletişim bilgilerini alacak ben ne yapabilir bakacağım.

"Çocuklarımıza sahip çıkın"

Genç kadın: Eşim beş yıllık üniversite mezunu, bir yılda pedagoji aldı. Eşim iş bulamadı. Çok zorlandık, çocuklarımızı okuttuk ama çocuklarımız güzel bir yere gelemedi. Çünkü hemşire yardımcılığı çıktı.

Yaşlı kadın: Gençlere sahip çıkın yeter.

Genç kadın: Rica ediyorum okuyan çocuklarımıza sahip çıkın. Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Bir anne olarak yalvarıyorum yani. Gerçekten yalvarıyorum. Böyle nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz ya. Ben çocuklarım için... Çocuklarımı güzel yerlerde bekliyordum ama olmadı.

Bu arada başka bir vatandaş da Akşener'e, "Abla bir oğlum var Türkiye’den kaçmanın yollarını arıyor. Üniversite okuyor, şimdiden gitmenin yolunu arıyor" diye seslendi.

Genç kadın: Ben sizin başa gelmenizi istiyorum bir kadın olarak. Allah bin defa razı olsun." (ANKA)