Haberler

Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Nebati bakan ile birlikte Edi ile Büdü gibi yönettiğiniz ekonomiyi işin ehline bırak

"Millete ‘dövizini sat’ diyorsun sonra milletin sattığı dövizleri alıp, yandaşının cebine koyuyorsun"

29 Haziran 2022 15:20

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, "Erdoğan eğer dövize çok sıkıştıysan Nebati Bakan ile birlikte Edi’yle Büdü gibi yönettiğiniz ekonomiyi, işin ehline bırak" dedi.

Akşener, bugün TBMM’de; partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomide ki gidişatı eleştiren Akşener Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine Maliye Bakanı Nurettin Nebati'ye, şunları söyledi:

"Millete ‘dövizini sat’ diyorsun sonra milletin sattığı dövizleri alıp, yandaşının cebine koyuyorsun. Eğer çok dövize sıkıştıysan; yandaşlarına verdiğin, döviz garantili ihaleleri, Türk lirasına çevir…Sürekli milletimize parmak sallayacağına bir kere de beşli çetene parmak salla. Bir kere onların cebine elini sok…Sayın Erdoğan eğer dövize çok sıkıştıysan Nebati Bakan ile birlikte Edi’yle Büdü gibi yönettiğiniz ekonomiyi, işin ehline bırak. Merkez Bankası’nın, görevini yapmasına müsaade et. En azından seçimlere kadar da ekonomiye burnunu sokma."