Haberler

''AKP Genel Başkanı'nın entelektüel birikimi yok''

19 Şubat 2019 14:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanzim satış noktalarıyla ilgili, "Bunlar varlık kuyruğu, yokluk kuyruğu değil" açıklamasına, CHP'li Berhan Şimşek'ten yanıt geldi. Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi bilmediğini söyleyerek, "AKP Genel Başkanı'nın entelektüel birikimi yok" dedi.

TV5'te Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP 22. dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Erdoğan'ın tarihi Kadir Mısıroğlu'dan öğrendiğini söyleyerek, CHP'nin tek parti dönemindeki uygulamalarını eleştirmesine yanıt verdi.

Berhan Şimşek, "AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın çok öyle ciddi bir entelektüel birikiminin olmadığını biliyorum. Entelektüel olmak, yazmak çizmek, okumaktır, prompterdan haber spikeri gibi okumak değildir, bir bilgin olacak ki bir bilgin olsun" dedi.

Şimşek açıklamalarına şöyle devam etti:

"CHP döneminde Türkiye'nin etrafı 2. dünya savaşında 50 milyonun öldüğü dünyada evet kuyruklar var ama savaşlar var. 1 yıldır devleti idare ediyorsun, Türkiye'yi pazarcı yaptın. Sen tarımı bitirdin. Trakya yüzölçümü kadar alana sen geldikten sonra tarım işlenmiyor. İnsanlar bunu görüyor."