Haberler

Mersin'de Nükleer Güç Santralı’na karşı eylemde gözaltına alınan Hakan Güneş ve 3 kişi serbest bırakıldı

27 Nisan 2023 13:28

Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto ettikleri için gözaltına alınan ve aralarında Türkiye İşçi Partisi Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hakan Güneş'in de olduğu üç kişi serbest bırakıldı.

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı yapılan eylemde TİP Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Güneş gözaltına alındı.

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) bugün resmî bir törenle "nükleer santral" statüsü verilmesi planlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki çevre aktivistleri ise "Nükleere hayır" demek için bugün Akkuyu'ya doğru yola çıktı. Jandarmanın yakın takibe aldığı yaşam savunucularına şu ana dek altı kez kimlik kontrolü yapıldı.

Akkuyu NGS'ye 4 kilometre kala, kitlenin ilerlemesi jandarma tarafından engellendi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hakan Güneş, ekoloji aktivisti Turan Timuçin ve bir kişi daha gözaltına alındı.

Akkuyu'ya ilerlemek isteyen kitle, gözaltılar serbest bırakılana dek oturma eyleminde olacaklarını duyurdu. Gözaltılar, saat 14.20 itibarı ile serbest bırakıldı.