Haberler

Ahmet Şık: Cumhuriyet Davası kararı Pelikancılar'dan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e bir mesaj

Davanın sanıklarından HDP Milletvekili Ahmet Şık, mahkemenin direnme kararını T24 Manşet'e yorumladı

22 Kasım 2019 17:33

Cumhuriyet gazetesi davasında 27. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay'ın 'beraat' kararına direndi. Sadece gazeteci Kadri Gürsel hakkında beraat kararını onadı. Davanın sanıklarından gazeteci ve HDP Milletvekili Ahmet Şık, kararı T24 Manşet'e yorumladı. Ahmet Şık 'Bu kararın çıkmasında Pelikan Çetesi’nin etkisi olduğunu ve dolayısıyla Abdülhamit Gül’e bir mesaj niteliğinde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet gazetesine yönelik davayı hiçbir zaman hukuki saiklerle açıklayamadığını ifade eden Şık, "Soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına, Anayasa Mahkemesi'ne kadar uzanan zincir içerisinde yer almış tüm yargının tamamen siyasetin emriyle hareket ettiği ve kararlar aldığı bir dosya idi" dedi. 

"Yargıtay’ın ilerici ve özgürlükçü kararına karşı direnmesi demek AKP’nin içerisinde yargı üzerinden güç tahkim etme savaşının büyüyeceğini ya da halen devam ettiğini gösteriyor" diyen Ahmet Şık, "Abdülhamit Gül ile Pelikan Çetesi diye adlandırılan grubun yargıdaki hakimiyet savaşından bahsediyorum. Bu kararın çıkmasında Pelikan Çetesi’nin etkisi olduğunu ve dolayısıyla Abdülhamit Gül’e bir mesaj niteliğinde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye’de yargıdan herhangi bir evrensel hukuk normuyla karar çıkmasını beklemek en hafif tabirle 'safdillik' olur" yorumunu yapan Şık evrensel hukuk normlarına ulaşmak için " Yargının yargıçlardan kurtulması gerektiğini" söyledi.