Haberler

Ahmet Çakar'ın Mustafa Akıncı'ya yönelik "Cahil, bu gol beyefendiye girsin" sözlerine KKTC Dışişleri Bakanı'ndan tepki

16 Ekim 2019 17:19

Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik "Cahil... Senin gibi bir cumhurbaşkanı Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti olduğu için ben hicap duyuyorum. Bu gol o beyefendiye girsin" sözlerine tepki gösterdi.

Özersay, "Kıbrıs Türkü'ne ya da bu halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Spor yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar'ın Fransa-Türkiye maçı sonrasında katıldığı programda Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik kullandığı ifadeler tepki çekti.

Özersay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Türkü'ne ya da bu halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Maalesef izlenen siyaset, özellikle de kullanılan üslup gerek KKTC-Türkiye ilişkilerine gerekse Kıbrıs Türk Halkının Türkiye’deki imajına zarar vermiştir. Ülke içinde toplumun farklı kesimlerini de, ülkemizin Türkiye ile olan ilişkilerini de germiştir" ifadelerini kullandı. 
 
Çakar'a Kuzey Kıbrıs medyası da sert eleştirilerde bulunurken, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ve spor basını tarafından yapılan açıklamalarda Çakar'ın, Kıbrıs Türk Halkı'ndan özür dilemesi için çağrılar yapıldı.

Ahmet Çakar ne demişti?

Çakar, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cahil… Yediğiniz yemek, soluduğunuz hava, içtiğiniz su zehir zıkkım olsun. O cahil cumhurbaşkanına konuşayım ben. Orada bir binbaşının çoluğu çoğu Makaryos’cular tarafından katledilirken sen herhâlde böyle işler yapıyordun.

Senin gibi bir cumhurbaşkanı Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti olduğu için ben hicap duyuyorum. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetine toprağına saygımdan ancak bu kadar konuşabiliyorum. Bu gol o beyefendiye girsin. Girsin derken bunu hakaret anlamında söylemiyorum. O ona bir mesajdır."