Haberler

İş makinaları banka kasası çıkardı, yakınlarının kurtarılmasını bekleyen depremzedeler isyan etti: "Böyle bir adilik olamaz"

"Benim canlarım orada yatarken kasa çıkartmanın derdindeler"

12 Şubat 2023 11:05

Depremzedeler AFAD ve polisin enkazlardan banka kasası çıkarmak için çalışma yürütmesine isyan etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin yankıları 7'nci gününde devam ediyor. Hala enkaz altında olan depremzedelerin ailelerinin  bekleyişi sürerken, senarist Serkan Ünal, 6 gündür ailesinin kurtarılması için beklediği enkazdan, AFAD ve polis ekiplerinin banka kasası çıkardığı anların videosunu paylaştı.

Ünal'ın paylaştığı videoda bir depremzedenin, "Bizim ülkemizde insan canı kadar ucuz hiçbir şey yok. Millet parasının derdinde. Benim canlarım orada yatıyor. Benim canlarım orada yatarken kasa çıkartmanın derdindeler. Böyle bir adilik olamaz" dediği duyuldu.

Ünal'ın “Babam, annem, kız kardeşim ve komşularımız 6 gündür enkaz altında. Polis ekipleri ve AFAD binamızın altında bulunan Halkbank ve İşbankası kasalarını yukardan aldıkları emirle çıkarmaya gelmişler. Takdir sizin” notuyla Twitter'dan paylaştığı videoda depremzedeler AFAD ve polis ekiplerine tepki gösteriyor.

İş Bankası'ndan açıklama

Yaşanan deprem felaketleri nedeniyle ülke olarak çok büyük bir acı, keder içerisindeyiz. Bir an önce yaralarımızı sarmak, acımızı hafifletmek için her kesim tarafından dayanışma halinde depremzedelere yönelik geniş çaplı yardım seferberliği sürdürülmektedir.

Hassasiyetlerimizin, insani hislerimizin yoğun olduğu böyle bir dönemde maalesef sosyal medyada Bankamızın depremzedelere yardım yerine enkaz altından banka kasalarını çıkarttığı; kolonları kestiği için şubenin bulunduğu binanın yıkıldığı gibi gerçek dışı iddialar ortaya atılmaktadır.

Depremzede vatandaşlarımızın canlarıyla sınandığı bu zor zamanlarda Bankamızın enkaz altından şubedeki kasaları çıkarttırmak yönünde bir müdahalesi ve iradesinin olması kesinlikle mümkün değildir.

Ayrıca şubelerimizin hizmet verdiği binalarda hiçbir şekilde yapısal sisteme müdahalemiz yoktur, kolon kesilmesi söz konusu değildir.

Bu tür gerçekle ilgisi olmayan iddialara itibar edilmemesi önem taşımaktadır.

Bir kez daha deprem felaketlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor; yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyoruz.