Haberler

Adile Naşit’in vefatında “Rol yapacak güç bulamadık” diyerek gözyaşlarını tutamamıştı; Gazanfer Özcan 10 yıldır yok

Gazenfer Özcan, Kuruntu Ailesi ve Avrupa Yakası dizilerinde canlandırdığı karakterler ile hafızalarda yer etti

17 Şubat 2019 00:48

Ünlü tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan, 10 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Gazenfer Özcan, fenomenleşmesini sağlayan Kuruntu Ailesi dizisinin setinde, yakın dostu Adile Naşit'in ölüm haberini almasının ardından gözyaşlarıyla konuşmuştu. 

Gazanfer Özcan kimdir?

İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulu, liseyi ise Vefa Lisesi’nde okuyan sanatçı, bu yıllarda oynadığı Hisse-i Şayia adlı oyundaki Bican Efendi rolü ile tiyatroya merhaba dedi. Böylelikle kendisini Şehir Tiyatrolarının Çocuk bölümünde bulan sanatçı, 1955 yılında oynadığı Mahallenin Romanı oyunu ile 1962 yılına kadar hem çocuk oyunlarında hem de yetişkin oyunlarında sahne aldı. Aynı yıl içerisinde, 47 yıl evli kalacağı Gönül Ülkü ile dünya evine girdi. Eşi ile kendi adlarını taşıyan bir tiyatro da kuran Özcan, 1950’lerden 60’lara kadar sayısız sinema filminde rol aldı.

Neşeli Günler filminde Ali Sururi’ye yaptığı dublaj ile de bilinen sanatçı, 80’li yıllar ile birlikte televizyona iş yapmaya başladı. Hüsnü Kuruntu ile fenomenleşen bir dizi karakterine imza atan Özcan, bu dizide eşi, kızı ve damadı ile birlikte kamera karşısına geçmişti. 2004 yılında yayınlanmaya başlayan Avrupa Yakası adlı sit-com kendisini yeni nesile sevdiren sanatçı, Tahsin Sütçüoğlu karakteri ile bir kez daha fenomen bir karaktere hayat vermiş oldu. 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanına layık görülen sanatçı, kronik akciğer rahatsızlığı tedavisi görüyordu. 23 Nisan 2010 tarihinde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi bünyesinde, kendi ismini taşıyan Gazanfer Özcan Sahnesi hizmete sunulmuştur. 17 Şubat 2009 tarihinde vefat etti.