Haberler

Abdurrahman Dilipak’ın 15 Temmuz İddialarının arkasında durdu: 4 ay önceden darbeyi haber veren kişiyle konuştum

22 Şubat 2024 18:03

T24 Video

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Youtube kanalı Elips TV’de yayınlanan ‘Arka Oda’ adlı programa katılarak 15 Temmuz ile ilgili iddialarının arkasında durdu. Gazeteci Muhammed Vefa'nın konuğu olan Dilipak, 4 ay öncesinden darbeyi Beştepe'ye haber veren kişiyle konuştuğunu söyleyerek, “Gittim, sordum, araştırdım; doğruymuş. Devlet Denetleme Kurulu Başkanını arayıp darbeyle ilgili bilgi verdim” dedi. Dilipak konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Benim bildiğimi biliyorlar, ben de onların bildiğini biliyorum. Sadece bir cümle yazdım diye ortalığı ayağa kaldırmanın ne anlamı var, herkes kendine baksın. Bu memleketi biz sokakta bulmadık.birilerinin siyasi hesaplaşmasına da kurban edecek değiliz. Darbeciler sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyor. Darbeyi bastırmadılar, karşı operasyon yaptılar, hiç bir şeyden haberi olmayan gariban insanlar da arada kaldılar.”

Ne olmuştu?

Dilipak hükümetin darbeyi 4 ay önceden haber aldığını ve engellemek yerine karşı operasyon düzenlediğinİ iddia etmişti. Akit gazetesinde uzun süre köşe yazan Abdurrahman Dilipak’ın bu iddialar iktidardan tepki toplamış,  son olarak da Devlet Bahçeli, Dilipak’la ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu.

TIKLAYIN - Abdurrahman Dilipak: Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntılarıyla biliyordu!