Haberler

AB Acil Durum Merkezi, Türkiye ve Suriye için seferber oldu

İlerleyen günlerde Türkiye'deki deprem bölgelerine AB üyeleri tarafından daha fazla medikal ekip gönderileceği bildirildi

07 Şubat 2023 15:51

T24 Dış Haberler

Avrupa Birliği Acil Durum ve Kurtarma Yönetimi (ECHO) Direktörü Hans Das, AB'nin krizle mücadele sistemlerinin tamamen Kahramanmaraş'ta pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'de yürütülen yardım çalışmalarına odaklandığını söyledi.  Das, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin son zamanlarda görünen en büyük afetlerden olduğunu vurguladı.

Açıklamayı AB'nin Acil Durumla Mücadele Merkezi'nde takip eden T24 Dış Politika Analisti Barçın Yinanç'ın aktardığı açıklamaya göre Das, ilerleyen günlerde Türkiye'deki deprem bölgelerine AB üyeleri tarafından daha fazla medikal ekip gönderileceğini bildirdi.

Das, "Depremden hemen sonra Türk yetkililerden yardım talebi aldık. İlk başta talep arama kurtarma ekipleri içindi, daha sonra medikal ekipler de istendi" diye konuştu.

Üye ülkelerin deprem sonrası Türkiye ve Suriye'ye yaptığı yardımı değerlendiren Das, "AB, çok hızlı ve cömert bir karşılık seferber etti" ifadelerini kullandı.

Das, Türk gazetecilere yaptığı bilgilendirmede mevcut durumla ilgili olarak şunları söyledi:

"18 AB ülkesi 2 katılımcı ülke ile birlikte 25 arama ve kurtarma ile 2 acil sağlık ekibi gönderdi

1155 kurtarma görevlisi ve 72 arama köpeği  Türkiye'ye  doğru yola çıkmış ve ilk ekipler dün Türkiye'ye ulaşmıştır."