Haberler

5 Dakika Adalet: Las Tesis dansı yapan öğrencilere iki kez soruşturma açıldı, KYK bursları kesildi

Gökçer Tahincioğlu, haftanın hak ihlallerini değerlendirdi

27 Şubat 2020 21:37

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, haftanın hak ihlallerini değerlendirdiği 5 Dakika Adalet'te bu hafta Akademisyen Ceren Damar cinayetinin sanığının avukatı Prof. Dr. Vahit Bıçak'ın mahkeme yaptığı savunmayı, Ankara Üniversitesi La Tesis dansını yapan kadın öğrenciler hakkında açılan soruşturmaları ve Grup Yorum üyelerinin açlık grevi ve taleplerini değerlendirdi. 

-Akademisyen Ceren Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Prof. Dr. Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi ile ilişiği kesildi. Bıçak, bu tarihe kadar Polis Akademisi'nde insan hakları dersleri vermeyi sürdürüyordu. Sadece bu bile Türkiye'nin insan hakları profilini ortaya koyması açısından mühim. Aynı Bıçak, 2002-2004 yılları arasında Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı'nı da yapmıştı.

-Las Tesis dansını yapan kadın öğrenciler hakkında ikinci soruşturmayı da açtı. Dans eden öğrencilerden 7'sinin KYK bursu kesildi.

-Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, yargılandığı davada tahliye edilmedi ancak bir hafta sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Ölüm orucu eyleminde 250 günü geride bırakan Grup Yorum üyeleri için artık harekete geçilmesi gerekiyor.