Haberler

Gökçer Tahincioğlu ile 5 Dakika Adalet: 'MİT, IŞİD emiri Balı'yı Ankara'da ağırladı' iddiası soruşturulmalı

06 Eylül 2019 10:17

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, '5 Dakika Adalet'te bu hafta, kırmızı bültenle aranan IŞİD'in Türkiye Emiri İlhami Balı hakkındaki "MİT tarafından Ankara'da bir otelde ağırlandı" iddiası ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu dosyadaki gelişmeleri yorumladı. 

Tahincioğlu, Suruç Katliamı, 10 Ekim Ankara Garı ve Diyarbakır HDP Mitingi saldırılarından sorumlu tutulan İlhami Balı'nın 2016 yılında MİT üyeleri tarafından Ankara'da bir otelde ağırlandığı iddiasını değerlendirdi. Balı'nın Ankara'da ağırlandığı iddiasının, kırmızı bültenle arandığı döneme denk geldiğini belirten Tahincioğlu, bu davalarda adaletin yerini bulması için Balı'nın yakalanmasının, devlet memurları hakkında soruşturma açılmasının önemine dikkati çekti.

Selahattin Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülecek dosyasını da hatırlatan Tahincioğlu, "AİHM'in vereceği karar sadece Demirtaş için değil; benzer durumda birçok gazeteci, aydın ve siyasetçi için de önemli " diye konuştu.

İnternetten yayın yapan televizyon kanallarına lisans şartı gelmesinin ardından bu kanallara da uyarıcı semboller kullanma zorunluluğu getirildiğini belirten Tahincioğlu, aynı zamanda sigara ve alkol görüntülerinde de kısıtlamaya gidileceğini söyledi.