Gündem

Zeytinli Rock Festivali dolu dolu sürüyor

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Edremit İlçesi Altınkum Sahili'nde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, ülkenin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla coşkuyla sürüyor

26 Ağustos 2017 16:32

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR\'in Edremit İlçesi Altınkum Sahili\'nde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, ülkenin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla coşkuyla sürüyor.
Ülkenin en büyük müzik etkinliklerinden biri haline gelen Zeytinli Rock Festivali ile Edremit\'te 17 bin kampçı çadırlarda kalırken, oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Her yıl yeniliklerin getirildiği festivalde, bu yıl gençler için oyun alanı oluşturuldu. En çok yakınılan konuların başında gelen tuvaletlerin sayısı iki katına getirilirken bu yıl ücretsiz hale getirildiği belirtildi. Alandaki yiyecek ve içecek satışları da gıda mühendisleri tarafından incelemeye alındı.
Zeytinli Rock Festivali 2014 yılından bu yana sürdürdüklerini kaydeden Türk rock müzik şarkıcısı, bestecisi ve söz yazarı Umut Kuzey, 2014 yılında 32 bin, 2015\'te 90 bin, 2016 yılında 150 binlik rekor bir katılımcıyla Türkiye\'nin gelmiş geçmiş en iyi yerli festivali unvanını herhangi bir kurumdan değil, kendiliğinden, halk tarafından alındığını söyledi. 2017\'ye 1 yıl boyunca iyi hazırlandıklarını anlatan Kuzey, şöyle konuştu:
\"2 sahnemiz var; Ana sahnemiz ve yüzde 100 müzik keşif sahnemizde toplam 75 sanatçımız çıkıyor. Şu ana kadar festivalimize yaklaşık 17 bin kampçı katıldı. Bu sayı hafta sonu 20 bini bulacaktır. Yaklaşık 7 bin kombine izleyicimiz var. Türkiye\'nin her yerinden insanlar geliyorlar. Hepsi pırıl pırıl gençler. Her sene çıtayı biraz daha yükseltmek için temizlik, yiyecek ve içecek alanlarını daha iyi konuma getirmeye gayret ettik. Oyun alanlarımız mevcut. Gelen insanlarımız hoşça vakit geçirebiliyorlar. Bütün arzumuz 5 gün boyunca her şey bir kenara bırakılıp müzikle dostlukla eğlenen genç arkadaşlarımızı buradan hoş anılarla göndermek. Çünkü onlar buradan gittikten sonra bütün bir yıl boyunca gerek sosyal medyada, gerek okullarında gerek arkadaşlarına Edremit\'ten ve Zeytinli Rock Festivali\'nden bahsediyorlar. Bu bizim için, bölgenin tanıtımı için Türkiye\'den dünyaya burada da festival yapılıyor demek için çok önemli.\"
Festivale katılanlar genel olarak organizasyondan mutlu olduklarını belirtirken, bu yıl festivale gelen çok sayıda aile olduğu da dikkat çekti. Festival de dün gece Selda Bağcan ve Ceylan Ertem, Pinhani, Adamlar, Pera ve Çamur grupları sahneye çıktı. Bugün ise Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Mabel Maiz, Umut kuzey, Melis Danişmend, Sattas ve TNK konser verecek. Festivalin son günü yarın ise Bulutsuzluk Özlemi, Pentegram, Mavisakal, Kurban, Kurtalan Ekspres, Baba Zula ve Yedinci Ev grupları rock severlerle buluşacak.

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir