Gündem

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangın kontrol altına alındı: Can kaybı yok

Hastalar kucakta, görevlilerin sırtında ve sedyelerle tahliye edildi

04 Ağustos 2022 13:19

İstanbul Zeytinburnu'nda Balıklı Rum Hastanesi'nin huzurevi bölümünün çatısında çıkan yangın söndürüldü. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'onarım' talimatı verdi.  Yangının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastanın sağlık sorunları nedeniyle acil serviste takip edildiğini, 103 hastanın ise yaralanmadan tahliye edildiğini duyurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın bölgesine gitti. Vali Ali Yerlikaya ile açıklamada bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "Yaklaşık 130 yıllık bina. Her ne kadar acil bir durumda yukarıda ilgili kurumların valimiz tarafından hazırlanan havadan müdahale helikopteri hazır olsa da, şuanda kontrol altına alınan yangında o aracın buraya su müdahalesinin buraya doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Hem içeride çalışan itfaiyecilerimiz var hem de binanın var olan statik yapısının suyun bırakıldığı anda bunu taşımayacağı yönünde kanaati var arkadaşların. En kısa sürede kontrol altına alacağız. Elbe5tte burada çıkan yangın bizi üzmüştür. Ama can kaybının olmaması, bütün hastaların buradan nakledilmesi değerlidir. Vakfımızın yanındayız. Bu asil kurumu elbette ayağa kaldırırız esas olan can kaybının olmaması" ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya da, "Yangın bizleri fevkalade üzdün. İstanbul'umuza Zeytinburnu'muza buradaki baş hekimimiz huzurunda bütün sağlık çalışanlarımıza ve burada tedavi gören hastalarımıza geçmiş olsun. Başkanımız da ifade etti, canla ilgili bir sıkıntımız kaybımız yok, yaralanan bir vatandaşımız hamdolsun söz konusu değil .yangının şuan için sebebini bilmiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan başhekimi aradı 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi. Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talimat verdi.

Yangın kontrol altına alındı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor.

Sağlık Bakanı Koca: Bir hasta acil serviste takip ediliyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

"İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesinde meydana gelen yangında, olayın yaşandığı blokta bulunan 103 hasta herhangi bir yaralanma olmadan tahliye edilmiştir. Bazı hastalar diğer bölümlere yatırılmış, 76 kişi Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesine nakledilmiştir.

Servislere yatırılan hastaların muayeneleri yapılmıştır. Bir hasta başka sağlık sorunları sebebiyle acil serviste takip edilmektedir. Dumandan etkilenen bir hastane personelinin durumu iyidir. Hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."