Gündem

Zeytin Dalı harekat bölgesinde bir asker şehit oldu

31 Mart'ta düzenlenen saldıra yaralanan Uzman Onbaşı Halis Sayın, Niğde’de toprağa verilecek

09 Nisan 2019 22:43

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 31 Mart'ta, Zeytin Dalı harekat bölgesinde havan saldırısı sonucu yaralanan bir askerin tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu belirtildi.

MSB Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı harekat bölgesinde 31 Mart'ta teröristlerin havan saldırısı sonucu yaralanan bir askerin tedavi gördüğü hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadığı” bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verildi.

Suriye'nin Azez ve Afrin bölgeleri arasındaki Melkiye'de Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye 31 Mart'ta havanlı saldırı gerçekleşti. 1 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan Uzman Onbaşı Halis Sayın, Gaziantep’teki hastaneye kaldırıldı. 10 gündür tedavi altında olan Sayın, bugün şehit oldu. Nişanlı oluduğu belirtilen Sayın’ın cenazesinin, yarın Gaziantep’te yapılacak törenin ardından Niğde’ye getirileceği ve Orhanlı kasabasında toprağa verileği bildirildi. (DHA)