Dünya

Zelenski: Putin, Moskova saldırısının suçunu Ukrayna'nın üstüne yıkmaya çalışıyor

24 Mart 2024 11:11

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya lideri Vladimir Putin'in en az 133 kişinin Moskova konser salonu saldırısı için suçu Kiev'e yüklemeye çalıştığını söyledi. 

Putin'in şüphelilerin Ukrayna'ya doğru kaçarken yakalandığını söylemesinin ardından Zelenski cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Dün Moskova'da olanlar çok açık. Putin ve diğer pislikler suçu başkasına yüklemeye çalışıyor" dedi.

Zelenski, "Hep aynı metotları kullanıyorlar" dedi. 

Cumartesi günü yaptığı açıklamalarda Putin, "Saldırı sebebiyle tutuklanan dört silahlı saldırgan tutuklandıklarında Ukrayna'ya doğru seyahat ediyordu. İlk bulgulara göre sınırı geçmeleri için bir Ukrayna tarafında bir pencere ayarlanmıştı" dedi. 

Kiev, Ukrayna'nın saldırıyla herhangi bir bağlantısı olduğu iddialarını sert şekilde reddediyor. 

Zelenski açıklamasının devamında, "O aşağılık Putin Rus vatandaşlarıyla ilgileneceğine bir gün sessiz kalıp konuyu nasıl Ukrayna'ya getireceğini düşündü" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna lideri, Putin'in kendilerini suçlamasının "öngörülebilir olduğunu" ifade etti.

Cuma günü kamuflaj giyen silahlı saldırganlar, Moskova'nın Krasnogorsk banliyösünde bulunan Crocus Belediye Binası'na girerek konser salonundakilere ateş açtı ve binayı yaktı. Saldırıda en az 133 kişi hayatını kaybetti. 

Saldırıyı radikal İslamcı terör örgütü IŞİD üstlendi.