Dünya

Zelenski, hükûmet yetkililerini uyardı: Askeri taktiklerle ilgili basına detay vermeyin

"Eğer büyük manşetler çıkartmak istiyorsanız bu başka bir şeydir, açık bir şekilde sorumsuzcadır"

12 Ağustos 2022 08:20

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, hükûmet görevlilerini Kiev’in askeri taktikleri konusunda gazetecilere bilgi vermeleri konusunda uyardı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da Rusya’nın askeri üssüne düzenlenen saldırılarla ilgili The New York Times ve The Washington Post gazetelerinde, ismi verilmeyen Ukraynalı yetkililer, saldırılardan Kiev’in sorumlu olduğunu söylemişti. Öte yandan Kiev’den Kırım’daki saldırılarla ilgili resmi bir açıklama gelmemişti.

Zelenski, dün akşam yaptığı açıklamada Kiev’in askeri taktikleri hakkında konuşanları uyardı. Zelenski, “Savaş kesinlikle yüksek sesli açıklamaların zamanı değildir. Savunma planlarımızla ilgili ne kadar az detay verirseniz planların uygulanması o kadar mümkün olur. Eğer büyük manşetler çıkartmak istiyorsanız bu başka bir şeydir, açık bir şekilde sorumsuzcadır. Ukrayna için zafer istiyorsanız ise bu bambaşka bir durumdur. Kullandığınız her kelimeden sorumlu olmalısınız” dedi.

Zelenski, uyarısını hükûmet yetkilileri, askeri yetkililer ve gelişmelerle ilgili gazetecilere açıklama yapan herkese yönelik yaptı .