Dünya

Zelenski, ABD'nin verdiği silahları Rus topraklarını vurmak için kullanmayacaklarını taahhüt etti

01 Haziran 2022 11:05

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ukrayna ordusunun ABD'nin verdiği gelişmiş füze sistemlerini Rusya topraklarını vurmak için kullanmayacaklarını söyledi.

ABD merkezli muhafazakar haber platformu Newsmax'e konuşan Zelenski, "Bakın, Rusya'ya saldırmayı planlamıyoruz. Rusya Federasyonu'yla bir ilgimiz yok, onların topraklarında savaşmıyoruz" dedi.

"Bizim topraklarımızda bir savaş var, onlar bizim ülkemize geldi" diyen Zelenski, Ukrayna şehirlerindeki Rus blokajını kırmak için füze sistemlerine ihtiyaç duyduklarını belirtti. 

ABD'de Joe Biden yönetimi Ukrayna'ya yüksek teknoloji, orta menzilli roket sistemleri gönderme kararı aldı. New York Times gazetesine bir görüş yazısı yazan Biden, "savaş alanında temel hedefleri daha kesin bir biçimde vurabilmesi için" ABD'nin Ukrayna'ya daha gelişmiş roket sistemleri ve cephane sağlayacağını söyledi. Biden yazısında "Ukrayna'ya önemli miktarda silah ve cephane göndermek için hızla hareket ettik ki savaş alanında savaşabilsin ve müzakere masasında olabilecek en güçlü pozisyonda olabilsinler" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki bazı bölgelerin yetkilileri, geçen haftalarda Ukrayna tarafında vurulduklarını bildirmişti.