Gündem

Zeki Demirkubuz: Birisi büyük ihtimalle de kendi suçunu örtmek için bağırıyor, çağırıyor; bağırmak bir yaşam dili değil

24 Kasım 2023 23:56

Yönetmen Zeki Demirkubuz, İsrail'in Gazzelilere yönelik katliamlarına sessiz kaldığını iddia eden Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'a verdiği küfürlü yanıtın ardından gündem olan eski videolarını paylaştı. Demirkubuz, "Birisi büyük ihtimalle de kendi suçunu örtmek için, kendi sahtekarlığını örtmek için, atıyorum işte vatan sevgisi, millet sevgisi konusunda bağırıyor, çağıyor, gelir sana 'Sen niye bağırmıyorsun'. Bağırmak bir yaşam dili değildir" açıklamasını yaptığı videoyu, "Paylaşmadan yapamadım" notuyla paylaştı. 

Yönetmen Demirkubuz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kaldığını iddia eden Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan'a verdiği yanıtın ardından eski videolarını paylaşan takipçilerinin tweetlerini alıntıladı.

Ulaş Fırat isimli X kullanıcısı "Birilerini sürekli kurtarıcı rolünde görmek isteyenlere karşı cevabını 8 sene önce vermişti Zeki Demirkubuz" diyerek Demirkubuz'un eski bir konuşmasını paylaştı. 

Demirkubuz, konuşmasında "Memlekette bir şey oluyor, kimse kimseye bir şey demiyor ama bana 'Zeki uyuyor musun, kalk sen de bir şey söyle...' Azıcık vicdanlısınız diye herkes sizi bir şeye çekmeye çalışıyor. Bu sonsuz bir şeydir. Ben burada bunun karşılığı olarak bir duyarsızlıktan bahsetmiyorum. Dediğiniz gibi bir sosyal adamlığın, bir görev adamı olmanın gerçekten sonu yok. Sonu şurası, bir gün gelir sizden hiçbir şey kalmaz. Ben dediğiniz gibi konulardan bir başlasam, inanın bir süre sonra sebebim olan film yapma konusu biter, ben kendinden menkul bir adam, ne iş yaptığı belli olmayan bir kamu adamı olurum" dedi. 

Demirkubuz, paylaşımı alıntılayarak, "Böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamıyorum bile ama meselenin doğrusu ve gerçek düşüncem bu" ifadelerini kullandı.

"Niye bağırtıyorsun beni?"

Bir başka kullanıcı ise bu paylaşımın altında "Bu da var abi yakın tarihten" diyerek, Demirkubuz'un "Birisi büyük ihtimalle de kendi suçunu örtmek için, kendi sahtekarlığını örtmek için, atıyorum işte vatan sevgisi, millet sevgisi konusunda bağırıyor, çağıyor, gelir sana 'Sen niye bağırmıyorsun'. Bağırmak bir yaşam dili değildir. Çünkü herkes bağırdığında kimse kimseyi duymaz. Niye bağırttırıyorsun beni ya?" sözlerini kullandığı videoyu paylaştı.

Demirkubuz, bu videoyu "Bu son, bu seferlik idare edin, bir de bu varmış, paylaşmadan yapamadım" notuyla alıntıladı.