Dünya

Yunanistan'da sahte kimlikli 6 Türk, taranarak infaz edildi: Uyuşturucu hesaplaşması mı?

Araç içinde yapılan aramalarda herhangi bir silaha rastlanmaması, saldırının bir pusu olabileceği ihtimalini güçlendirdi

12 Eylül 2023 14:11

T24 Dış Haberler

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Lutsa kasabasında dün yaşanan 43 saniyelik çatışmada 6 Türk, 9 milimetrelik silahlarla taranarak öldürüldü. Öldürülen 6 kişinin Fransız pasaportlu olduğu kaydedildi. Pasaportların sahte olup olmadığı araştırılırken, çatışma, Yunan medyasında geniş yer buldu. 

eKathimerini'de yer alan habere göre; dün Atina'nın Lutsa kıyısında Arionos ve Acropoleos sokaklarının kesiştiği ıssız bir bölgede 18.30'da başlayan çatışmada 5'i sahte Alman plakalı bir Ford'un içinde biri de aracın arkasında olmak üzere toplamda 6 kişi infaz edildi. Aracın arkasındaki kişinin, kapıyı açarak araçtan kaçmaya çalışan araç sürücüsü olduğu iddia edildi. 

Pusu ihtimali

Devlet televizyonu ERT, polisin saldırının organize suç grupları arasındaki bir anlaşmazlıkla bağlantılı olabileceğine inandığını belirtti. Kurbanlardan birinin daha önce ülkeye kaçak giriş nedeniyle dikkat çekmiş biri olduğu iddia edildi. 

eKathimerini'de konuyla ilgili yer alan habere göre, kurbanlar silah taşımıyordu. Araç içinde yapılan aramalarda herhangi bir silaha rastlanmaması, saldırının bir pusu olabileceği ihtimalini güçlendirdi. 

Ayrıca Yunan polisi, kurbanların kimliklerinin sahte olduğundan şüpheleniyor. Kurbanların kimliklerini ve sabıka geçmişlerini ortaya çıkaracak parmak izi ve DNA ile kimlik tespiti süreci başladı.

İnfazın gerçekleştiği yerde kameraların bulunmaması nedeniyle video materyali bulmak için daha geniş bir alanı tarayan yetkililer, mafyanın vurduğu yere ulaşmadan önce mağdurların ve faillerin izlediği rotayı haritalandırmaya çalışıyor.

"Öldürülenler büyük ihtimalle uyuşturucu ticareti yapan bir gruba mensup"

Çatışma sonrasında polisin olay yerini gösterdiği iddia ettiği videoyu yayınlayan Yunan gazetesi Proto Thema ise hedef alınan aracın sahte Alman plakalı olduğunu bildirdi. Proto Thema, polisin, saldırganlar tarafından kullanıldığı iddia edilen bir araba ve motosikleti aradığını yazdı. 

Yunan medyasında yer alan haberlerde, öldürülenlerin "büyük olasılıkla Yunanistan ve Fransa da dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde uyuşturucu ticaretinde faaliyet gösteren bir gruba mensup" olduğu yazıldı.

Bir bölge sakini "Silah sesleri duyduk, çok sayıda silah sesi" derken, bir diğeri "Evdeydim ve aniden silah sesleri duydum.100-150'den fazla silah sesi" diyerek çatışmaya ilişkin tanıklığını aktardı.

Yetkililerin en olası olarak değerlendirdiği senaryo, bir uyuşturucu hesaplaşması olduğu yönünde.

Bir kişi gözaltına alındı, olayla bağlantısı inceleniyor

Öte yandan dün Eleftherios Venizelos Havalimanı'nda gözaltına alınan, ancak ismi açıklanmayan bir Türkün saldırıyla bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor. Dün akşam saat 20.30 sıralarında 31 yaşındaki Türk, üzerinde 4 adet 9 mm'lik fişek ve iki adet sahte AB üyesi ülke kimlik kartıyla yakalandı. 

Cinayet masası memurları, 6 kişinin öldüğü olayla ilgili bağlantısını araştırıyor. 

Altı kurbandan beşinin ölü bulunduğu otomobile gelince, soruşturma sonucunda ortaya çıktığı üzere, arabanın üzerine seloteyp ile yapıştırılmış sahte Alman plakaları vardı. Aynı zamanda araçta ne silah ne de uyuşturucu bulundu, sadece mağdurlara ait kıyafet ve kişisel eşyalar bulundu. İyi bilgi sahibi kaynaklar, "Faillerin, saldırıların ardından kurbanlardan silah veya başka nesneler çalmış olmaları çok muhtemel" dedi.