Gündem

Figen Yüksekdağ: Türkiye’de artık kadınlar için içerisi dışarısı farkı epeyce silikleşti

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Kadın baharını ve büyük insanlık baharını doyasıya yaşayacağımıza inancı hiçbir zaman yitirmeyelim

08 Mart 2019 12:57

İki yılı aşkın süredir Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kadınlar için “içerisi ve dışarısı ayrımının silikleştiğini” belirterek, “Kocaman bir hapishanenin farklı bölümlerindeyiz” dedi.

Mektupla Gazete Karınca’nın sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, “Kadına yönelik şiddet, son yıllarda AKP- MHP koalisyonu tarafından tırmandırılan savaş, çatışma, gerilim ve kutuplaştırma siyasetine paralel olarak yükseldi. Toplum kaba zorla, baskı, yasak, tutuklama operasyonlarıyla ve her gün kışkırtılan nefretle yönetiliyor, ayrıştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, “Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılması” talebiyle başlatılan açıklık açlık grevi eylemi için  “Leyla Güven ve kadınlar öncülüğünde başlayan direniş yaşanabilir bir Türkiye direnişidir” dedi.

4 Kasım 2016'dan beri cezaevinde bulunan Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bütün kadınlara her gün 8 Mart bilinci, sevinci ve direnciyle güzelleşecek bir yaşam ve gelecek diliyorum. Bütün dünya kadınlarının Rojava’dan Avrupa’ya, Amed’den Amerika’ya tek ses, tek yürek olarak kadının tarihsel ve güncel haklılığının haykırdığı grevle, mücadeleyle yol aldığı 2019 8 Mart’ı, halklarımızın mücadele toprağına cemre düşen andır. Kadın baharını ve büyük insanlık baharını doyasıya yaşayacağımıza inancı hiçbir zaman yitirmeyelim."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gazete Karınca'da yer alan söyleşinin tamamı için tıklayınız