Gündem

Yüksek yargı üyelerine panoramik deniz manzaralı kooperatif

Kooperatif projesi için MHP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bingöl’e ait olan Vizör Grup ile anlaşıldı

21 Şubat 2024 18:18

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar inşa ettirmeye hazırlanıyor. Referans sistemi ile üye olunan kooperatifin peşin üyelik bedeli, tek seferde 3 milyon lira olarak belirlendi. 189 üyeden oluşacak kooperatifin proje ismi Nest Foça olacak. Projenin müteahhitliğini ise MHP Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Bingöl’e ait firmanın yapacağı öğrenildi.

Danıştay üyesi Toklu da kurucular arasında

Yargı mensuplarının kurduğu konut kooperatiflerine bir yenisi daha eklendi. Sedat Peker’in iddialarında Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde bedava konakladığını öne sürdüğü Danıştay üyesi Esat Toklu ile Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Ertuğrul Çekin, Yargıtay Genel Sekreter yardımcısı Ömrü Yılmaz, Ankara 3. Vergi Mahkemesi Başkanı Ayhan Kolukırık, Ankara 4. Vergi Mahkemesi Başkanı Yusuf Örnek, Anayasa Mahkemesi Raportörü Fatih Torun, Ankara Vergi Mahkemesi üyesi Serkan Baran Altun ve vergi müfettişi Mesud Altundağ tarafından kurulan Eski Foça ile yeni Foça arasındaki bölgede inşa edilecek Nest Foça Kooperatifi, İzmir’in Foça ilçesi Fatih mahallesinde denize nazır bir proje için üye arayışına girdi. 

4 ayda 400 bin lira kira getirisi

T24’ün edindiği bilgiye göre, 189 üyeden oluşacağı öğrenilen kooperatifin tanıtım broşüründe, konutların yapılacağı arazinin turizm imarlı olduğu ve bu nedenle inşa edilecek konutların kısa süreli kira elde etmesi önünde bir engel olmadığı ifade edildi. İnşaatın tamamlanması sonrasında kura çekimi ile konutların sahiplerine verileceği belirtilen broşürde, “İsteyen üye 12 ay kendisi kullanıp aylık veya yıllık kiraya verebileceği gibi, turizm konaklamaları kapsamında kısa süreli de kiraya verip gelir elde edebilecektir. 2024 yılı sezonunda (4 aylık dönemde) bir bağımsız bölümün toplam 400 bin TL kira getirisinin olabileceği öngörülmektedir” denildi.

Panoramik deniz manzaralı konutlar

Broşürde, kooperatifin üye grubunun büyük çoğunlukla yargı mensuplarından oluştuğu ancak “referanslı” olmak kaydıyla kamu ve özel sektör üyeliğine de açık olduğu kaydedilerek, “Sözleşme sonrasında her bir üyeye, otoparklı, bahçe kullanımlı, panoramik deniz manzaralı balkonlu brüt 65 ila 70 metre kare büyüklükte 2+1 daire teslim edilecek ve şerefiye bedeli hariç başkaca bir ödeme alınmayacaktır” ifadeleri yer aldı. Projeyi gerçekleştirecek olan firmanın yan parsellerde de başka projeler inşa ettiği ve bu bölgede yer alacak spor tesis alanları, iskele ve plajdan kooperatif üyelerinin ücretsiz yararlanacağı anlatılan broşürde, konutların ruhsat alınmasından itibaren 24 ay içerisinde teslim edilmesinin planlandığı belirtildi.

3 milyon lira tek seferde ödenecek

Broşürde, “Arsamızın olduğu bölgede bu emsalde herhangi bir proje bulunmamaktadır. Projemize ait dairelerin bugünkü fiyat düzeyine göre 7,5 ila 10 Milyon TL aralığında olacağı öngörülmektedir. Üyelik bedeli tek seferde ödenmek üzere 3 milyon TL'dir” denildi. Üyelik güvence bedeli olan 200 bin lira tutar, 26 Şubat 2024 tarihinden itibaren kooperatif hesabına yatırılmaya başlanacaktır. Kalan tutarın 19 Nisan 2024 tarihine kadar kooperatif banka hesabına yatırılması gerekmektedir” denildi.

Öte yandan kooperatif projesi için MHP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bingöl’e ait olan Vizör Grup ile anlaşıldığı öğrenildi.