Dünya Basınında Bugün

Yüksek Mahkeme, Trump'a önemli bir dokunulmazlık verdi; Biden'ın ekibi bağışçıları ikna etmeye çalışıyor | Dünya Basınında Bugün

02 Temmuz 2024 09:53

T24 Dış Haberler

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer, seçmenlere, Britanya'yı dönüştürmek ve ekonomiyi büyütmek için gereken "zor değişiklikleri" yapabilmesi için kendisine "güçlü bir yetki" vermeleri çağrısında bulundu. ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Trump'ın son seçimi iptal ettirmeye çalışmak suçlamasıyla yargılanmayacağını neredeyse kesin hale getirdi. Joe Biden'ın kıdemli danışmanları çok tartışılan münazara performansının ardından Demokratları yatıştırma çabalarını artırarak milletvekillerini aradı, bağışçılarla temasa geçti. Yemen'deki Husiler; Kızıldeniz, Arap Denizi ve Akdeniz'in yanı sıra Hint Okyanusu'nda "ABD, Britanya ve İsrail bağlantılı" dört gemiyi hedef alan dört askeri operasyon düzenlediklerini açıkladı. Atina Ulusal Gözlemevi tarafından 53 meteoroloji istasyonundan elde edilen verilere göre, bu Haziran ayı Yunanistan'da 2010 yılından bu yana görülen en sıcak ay oldu.

2 Temmuz 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | İşçi Partisi lderi Starmer: Büyük bir çoğunluk Britanya için en iyisi olacaktır

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer, seçmenlere, Britanya'yı dönüştürmek ve ekonomiyi büyütmek için gereken "zor değişiklikleri" yapabilmesi için kendisine "güçlü bir yetki" vermeleri çağrısında bulundu.

İşçi Partisi lideri, çoğunluğu ne kadar büyük olursa ülke için o kadar iyi olacağını söyleyerek, Muhafazakârların İşçi Partisi'nin ezici çoğunluğunun partisine kontrolsüz bir güç vereceği yönündeki iddialarına doğrudan bir yanıt verdi.


The New York Times | Yargıçlar, Trump'a önemli bir dokunulmazlık verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Trump'ın son seçimi iptal ettirmeye çalışmak suçlamasıyla yargılanmayacağını neredeyse kesin hale getirdi. Seçmenler bir sonraki seçimde kendisini Beyaz Saray'a geri gönderip göndermeyeceklerine kendileri karar verecek. 

Ancak karar aynı zamanda savcıların Trump aleyhindeki kanıtlarının çoğunu federal bir yargıç ve kamuoyu önünde detaylandırmalarına da kapı açtı. 


The Washington Post | Biden ekibi münazaranın ardından bağışçıları sakinleştirmeye çalışıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın kıdemli danışmanları ürkek Demokratları yatıştırma çabalarını artırarak milletvekillerini aradı, bağışçılarla temasa geçti ve çok eleştirilen münazara performansından sonra zemin kaybetmediğini gösteren bir iç anket yayımladı.

Aynı zamanda parti yetkilileri, alternatif adayların konuşulmasını sınırlayabilecek bir hareketle, Biden'ı haftalar içinde resmen aday göstermek için bir zaman çizelgesine son şeklini verdi.


Al Arabiya | Husiler ABD, Britanya ve İsrail bağlantılı kargo gemilerine askeri saldırı düzenledi

Yemen'deki Husiler; Kızıldeniz, Arap Denizi ve Akdeniz'in yanı sıra Hint Okyanusu'nda "ABD, Britanya ve İsrail bağlantılı" dört gemiyi hedef alan dört askeri operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Yemenli grubun sözcüsü Yahya Seri ilk operasyonda "Arap Denizi'nde İsrail gemisi MSC Unific'in hedef alındığını" söyledi.

Seri, Kızıldeniz'de "bu hafta ikinci kez" gerçekleştirilen ikinci operasyonda da "bir ABD petrol tankeri Delonix'in" hedef alındığını sözlerine ekledi.


eKathimerini | Yunanistan, 2010'dan beri en sıcak haziran ayını yaşadı

Atina Ulusal Gözlemevi tarafından 53 meteoroloji istasyonundan elde edilen verilere göre, bu Haziran ayı Yunanistan'da 2010 yılından bu yana görülen en sıcak ay oldu.

Orta Yunanistan ve Mora Yarımadası, normalin 4,8 santigrat dereceye kadar üzerinde aylık ortalamalarla en büyük anomalileri yaşadı.

11 hava istasyonu, 13 Haziran'da Girit'in Voukolies kentinde 44,5 santigrat derece de dahil olmak üzere tüm zamanların en yüksek sıcaklıklarını kaydetti.