Gündem

CHP kararını verdi: Boykot yok, seçime girilecek

CHP, "İstanbul seçiminin tamamı yenilenmeli" talebinde bulunacak

07 Mayıs 2019 09:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda, "Boykot yok, seçime girelim" kararı alındı. Boykot beklentisinin ise toplumu daha çok gereceği görüşü dile getirildi. CHP, "İstanbul seçiminin tamamı yenilenmeli" talebinde bulunacak
 

İmamoğlu: Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur, bu süreci hep beraber tamir etmeliyiz

 
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, "Seçime girelim" kararının ardından ilk kez konuşan İmamoğlu, "Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir etmeliyiz. Tüm süreci genel başkanımız Genel Başkanımız Grup Toplantısı'nda açıklayacaktır . Gerçekten her şey çok güzel olacak. Hep beraber çok güzel işler başaracağız hem ülkemiz hem demokrasimiz adına. "dedi.
 
 
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yenileme kararı üzerine CHP Parti Meclisi (PM) ve bütün milletvekileri bugün saat 10:00'da olağanüstü toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı toplantında CHP’nin YSK’nin İstanbul’da seçimi yenileme kararına karşı izleyeceği yol haritası masaya yatırıldı. 
 
Kılıçdaroğlu, YSK'nin İstanbul seçimlerini iptal kararının ardından CHP Genel Merkezi'ne girişi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her şey çok güzel olacak, her şeye rağmen bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz" ifadelerini kullandı.
 

 

Saat 10.00'da parti genel merkezinde düzenlenecek toplantı için Ekrem İmamoğlu'da Ankara'ya geldi. Ekrem İmamoğlu CHP genel merkezinde yaptığı açıklamada: "Vazifemiz var sonra açıklama yapacağız hepinize kolay gelsin" diye konuştu.