Gündem

YSK Kırklareli'nde oyların yeniden sayılmasına karar vermişti; bağımsız aday 243 oyla önde

"Kırklareli halkının iradesini heba ettirmeyeceğiz!"

05 Nisan 2019 13:45

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdığı Kırklareli'nin resmi olmayan sonuçlarına göre seçilen belediye başkanı, sosyal medya adresinden son gelişmeleri aktardı. Saat 03:30 itibariyle sayıma ara verildiğini aktaran Kesimoğlu, "Şu ana kadar 20 sandık sayımı tamamlandı, 243 farkla halen birinciyiz" dedi.

Kesimoğlu'nun Twitter'da yaptığı paylaşımı şöyle:

''Saat 03:30 itibariyle sayıma ara verildi, şu ana kadar 20 sandık sayımı tamamlandı, 243 farkla halen birinciyiz.

Nöbetçilerimiz pusulaların başında nöbette,şimdi @yasartuzun06 ile ayrılıyoruz, sabah 09:30’da sayıma devam edeceğiz. Kırklareli halkının iradesini heba ettirmeyeceğiz!''

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Erdal Aksünger de katıldığı Seyr-i Sabah programında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Kırklareli'nde çok vahim bir durum var" diyen Aksünger, şunları ifade etti:

"Bağımsız aday 248 oyla kazandı. Arkasından MHP'li aday geliyor. İlçe seçim kuruluna yapılan itirazla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Bağımsız aday başvurusunu yapınca reddedildi ama sonra YSK'ya başvuran Cumhur İttifakı'yla tekrar hepsinin sayılmasına karar verildi. Bir bağımsız aday var ama yuvarlağı yukarı konmuş. Birden fazla aday olmasına karşı yer açmak için bunu yapmışlar. Bu yüzden onu dairelerin olduğu yere basan 1673 kişi var, bunlar geçersiz sayıldı. Buna rağmen 248 oyla kazandı ama yine de kaybetmesi için tezgahlar yapılıyor. 10-12 sandıkta şerh konmuş. Bunların sayılması normal ama tamamı sayılıyorsa 1673 oy ad gündeme getirilmeli. Reddetseler bile Kırklareli'nin Siyami Kesimoğlu tarafından alınacağını söyleyebilirim."